28.4.2024
Celkově odjíždíme z tohoto utkání nadšení. Naše hra se v průběhu času zlepšovala a na konci jsme byly na vrcholu našich herních dovedností
Vítězství proti Slovance 51:7 nás potěšilo
Vítězství proti Slovance 51:7 nás potěšilo

Na konci tohoto měsíce nás čekal závěr sezóny v podobě prodlouženého víkendu na Festivalu U11 v Ostravě. Do naší skupiny jsme se musely probojovat přes třinecké a budějovické hráčky. Naše první utkání proti Třinci bylo velmi pozitivní z pohledu výsledku utkání, avšak naše ambice směřovaly výš - první utkání vypadalo velmi nebasketbalově z naší strany. Ztrácely jsme se v obraně, nechytaly jasné přihrávky a neproměňovaly jednoduché koše. Naší zkušeností jsme však vyhrály. České Budějovice nás velmi potrápily hlavně jejich obranou, některé naše klíčové hráčky tento nátlak zle zvládaly. Co mohu pochválit je obrana, na které si chceme zakládat, pěkná hra 1V1 z trojky, týmová spolupráce a bojovnost. Proti těmto soupeřům jsme v říjnu hrály s prohrou o 20 bodů, nyní můžeme říci, že jsme prohrály se ctí s rozdílem 2 košů. Čekalo nás osmifinále, kde jsme dostaly favorita na první místo - Žabiny Brno. Brněnské rodačky nám daly pěkně zabrat. Opět nám nechyběla bojovnost a výdrž, zde jsme nezvládly rychlost žabin. Žabiny byly atleticky zdatnější a rychlejší, proto nás porážely hlavně v prvním kroku a při protiútocích, jejich šestky také nebyly špatné. Vzpamatovaly jsme se proti plzeňským holkám. Bylo to velmi jednoduché utkání, které jsme potřebovaly pro získání sebevědomí. Takovou hru jsem od holek očekávala již na začátku - jednoduché koše díky kvalitní obraně, krásné akce 2 na 2 i 1 na 1, soustředěnost, týmovost, hravost. Nakoplo nás to na poslední utkání o 5. místo v tabulce, které nás čekalo v neděli proti naši rivalům z Prahy - Slovance. Toto utkání pro nás bylo velmi důležité z hlediska sebevědomí, zkušeností a nakopnutí do další sezóny. Naše strategie se zakládala na excelentní obraně každé jednotlivé hráčky, individuálních dovednostech a využití výškové převahy v podobě doskoků. Slovanka bojovala v 1/4 statečně. první minuty vypadalo utkání velmi vyrovnaně. Naše obrana však nepovolila a Slovanka se pomalu začala "hroutit" v podobě ztráty sebevědomí. Také neproměňovaly jednoduché koše, ze kterých by se mohla odrazit. Nepustily jsme je k míči, pokud to šlo a útočily jsme s kuráží a odhodláním. Velmi chválím i méně viditelné hráčky, které nezanevřely v obraně a do poslední chvíle bojovaly. Přes naši obranu během herních 32 minut prošlo pouze a POUZE 7 bodů, což je velmi pozitivní. Celkově odjíždíme z tohoto utkání nadšení. Naše hra se v průběhu času zlepšovala a na konci jsme byly na vrcholu našich herních dovedností. Měly jsme smůlu na soupeře (Žabiny a Tigers ČB), kteří se probojovaly na první a druhé místo, díky těmto prohrám jsme se dostaly níže, než jsme předpokládaly, snad se nám poštěstí jindy. Děkujeme pořadatelům za skvěle připravený turnaj a těšíme se na další sezónu. Výsledky utkání : SBŠ Třinec 53 : 28, Tigers ČB 33 :37, Žabiny Brno 16: 47, DBAK Plzeň 65 :13, Slovanka Praha 51 :7.

 

V neposlední řadě velmi děkuji rodičům (nejen) za velkou podporu v Ostravě osobně i online, ale za odbrovskou psychickou podporu a důvěru v průběhu celé sezóny.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

není žádná tabulka

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Lucie Zeithammerová
Hana Kačírková