2.3.2024
o víkendu padla nejedla slza
Naše úspěšnost střelby trestných hodů se rapidně zlepšuje
Naše úspěšnost střelby trestných hodů se rapidně zlepšuje

O víkendu 2.-3-3. 2024 se konala další mistrovská utkání 

Po předchozích pražských utkáních si troufám říct, že naše soupeřky a jejich taktiku známe. Výhru proti Spartě jsme braly jako nasbírání nových zkušeností. Stejně jsme se snažily o cenné dovednosti ve hře s HB basket. O výsledek nám nešlo, zde byl kladen důraz na individuální nedostatky: u některých v útoku, u některých v obraně, v doskocích, umístěním na hřišti, pochopení naší filosofie nebo bojovnosti. 

 

Velkým a pozitivním překvapením pro nás bylo dlouhé vedení proti vedoucímu týmu v tabulce - Tygři Praha. Protihráčky zaskočila naše obrana, chuť hrát a některé individuální akce. Naše první čtvrina dopadla pro nás 14:7. Tento výsledek nás motivoval ke skvělému výkonu v pokračování na hřišti. Výhodou pro nás byla agresivní obrana, domácí palubovka a plná sestava našeho týmu. Výhoda se však začala stávat nevýhodou, naše agresivní obrana zapříčinila více osobních faulů našich klíčových hráček a v druhé polovině utkání jsme musely být opatrnější. Nutno dodat, že rozhodčí nám v tomto utkání moc nepomohli. Prohra 39:50 nás emotivně vzala, avšak je potřeba si uvědomit nesmírné individuální zlepšení jednotlivých hráček v utkání. 

 

Nejdůležitější pro nás bylo nedělní utkání na palubovce Nedašovské proti Slovance. Pomohl nám větší rozměr hřiště, protože protihráčky mají tentenci se stahovat ke koši a zdvojovat v této kategorii. Naše hra se dá přirovnat jízdou na horské dráze - chvilku jsme byly nahoře, chvilku dole. Bály jsme se agresivního fandění diváků Slovanky, ale to naštěstí nenastalo. Taktika si zakládala na kvalitní obraně každé jednotlivé hráčky. Velmi chválím 2/4 utkání, kde se tým Slovanky skoro nedostal k míči. Několikrát nedokázaly vyhodit, bylo nespočet rozskovových situací a naše jednoduché koše nám velmi pomohly převzít vedení v polovině utkání. Tato čtvrtina dopadla 4:14. Toto vedení jsme si udržely i do 3/4, která byla obraně horší, ale za to útočně lepší. Velmi chválím celkové procento daných trestnách hodů, které nám dělají obecně problém. Ten den byl poměr 20/8 (40%) oproti protivníkovi - 14/4 (28%). Naše slabina byla jejich atletická, fyziologicky zdatná kapitánka, která protivníkům vyhrála utkání. Její celkový bodový zisk, 25 bodů, byl klíčový k získání vedení v poslední čtvrtině. Nedokázaly jsme ji ubránit rychlostně a tím jsme dostávaly jednoduché koše. Prohra 34:40 byla ještě více emotivně náročná. V příštích týdnech se zaměříme na zvládání emocí v utkání a obecně zvládání jednotlivých situací. Byl zde vyvíjen obrovný psychický tlak na hráčky, zvládání takového tlaku je dlouhodobý proces, který se nedá naučit za 1 víkend. Budeme mít další možnost na festivalu v Ostravě. 

 

V neposlední řadě chci poděkovat rodičům za jejich podporu, fandění, loajalitu a důvěru. Jsou to vlastnosti, které jsou pro hráčky důležité a pro náš klub zásadní a nesmírně cenné.

 

V příštích týdnech se na nás můžete podívat v Teplicích na NRT utkání 10.3., dále na 3X3 v Radotíně 24.3. nebo na posledním mistrovském utkání 6.4. proti Pardubicím. Těšíme se na Vaši účast.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

není žádná tabulka

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Lucie Zeithammerová
Hana Kačírková