8.1.2024

Hned první lednový víkend přinesl pro kat. U14 první zápasy druhé části soutěže. Bohužel se nám těsně nepodařilo postoupit do nadstavbové extraligy a tak budeme bojovat o co nejlepší výsledek v lize. 

     Na první utkání jsme vyrazili s děvčaty do Kladna. Utkání to nebylo vůbec jednoduché - sobotní sraz v 7.30 a začátek utkání v 8.30 pro nás vůbec není ideální. A to se bohužel propsalo i do našeho výkonu. Od samého začátku jsme tahali za kratší konec a ani jednou jsme se nedostali do vedení. Neproměněné jednoduché nájezdy, zahozené střely i TH nás stále srážely a v kombinaci s velmi vlažnou obranou je výsledek 88:63 ještě milosrdný. 

     Neděle byla naštěstí úplným opakem našeho sobotního výkonu. Od počátku jsme se dokázali koncentrovat na obranu, mnohokrát se nám podařilo vyvinout tak velký tlak v obraně, že se soupeřkám vůbec nepodařilo vyhodit po koši či z autu. Do 1Q jsme nastoupili v mladší sestavě než tradičně a tento tah přinesl ovoce. Holky neskutečně dřely v obraně a i přes (opět!!) Obrovské množství nedaných jednoduchých nájezdů jsme tuto část bojovali a vydřeli těsně 12:11.

     Do 2Q nastoupili ostatní hráčky se stejným zápalem a chutí pokračovat v nastaveném tempu. Díky naší koncentraci v obraně a zlepšenému výkonu v útoku jsme do poločasu dokázali zvětšit náš náskok na 7 bodů. (27:34)

     Naštěstí jsme tentokrát dokázali udržet koncentraci  ve 3Q a stálým tlakem v obraně a rychlou hrou dopředu jsme navyšovali náskok, který se nám podařilo udržet a nedělní utkání vyhrát. (55:69) 

     Tento víkend  se nám opět podařilo dostat do rotace všechny hráčky a během víkendu se do bodových statistik poprvé zapsaly i méně hrající hráčky. Po sobotním tragickém propadu naší hry si za nedělní utkání všechny holky zaslouží obrovskou pochvalu a věřím, že jsme zpět získali chuť na sobě i dál pracovat a zlepšovat se. 

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

14.
zář
USK Praha
Válečnice Děčín
15.
zář
USK Praha
SLUNETA Ústí nad Labem

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

1.
BK Lvice Litoměřice
0
2.
USK Praha
0
3.
SLUNETA Ústí nad Labem
0
4.
Sokol Kladno
0
5.
BK Levhartice Chomutov
0
6.
BC Slaný
0
7.
Válečnice Děčín
0

Tréninky

pondělí
Petřiny 18:30-20:00
úterý
Petřiny 17:00-18:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Vendula Pouchová
Filip Slavíček