Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Poslední kola před Vánoci - U14

12.12.2023 | U14

V sobotu 9.12. jsme se, i přes husté sněžení, vydali za těžkým utkáním do Brandýsa nad Labem. Celý týden jsme se intenzivně připravovali na velmi těžké a fyzicky náročné utkání proti velmi silnému soupeři, který nás v utkání na Královce porazil o 35 bodů. 

     Od začátku jsme se dokázali maximálně koncentrovat jak v obraně, tak i v útoku a celou první čtvrtinu jsme na soupeřky vytvářeli obrovský tlak. Ani jednou za čtvrtinu se nestalo, že by hráčky Brandýsa měly jednoduché zakončení nebo se jim podařilo útočit v přesilové situaci. Vzorně jsme se vraceli do obrany, odstupovali ze slabé strany a tím ztěžovali soupeřkám zakončení. (20:17)

     2Q se nesla ve velmi podobném duchu. Nabídla množství přesilových situací, které jsme dokázali proměnit a dobře vyřešit. Až do poslední minuty jsme drželi bodový kontakt. Bohužel poslední minuta přinesla náš výpadek v koncentraci. Holky zazmatkovaly v útoku, 3x jsme ztratili míč na vlastní obranné polovině a do poločasové přestávky jsme místo -3 šli se ztrátou 11 bodů (34:23)

     Ve druhém poločase se začala projevovat únava a menší zkušenosti našich hráček a soupeřky začaly postupně navyšovat svůj náskok. I přes množství velmi pěkných útočných akcí, obrovskou snahu a pečlivost v obraně se nám již nepodařilo bodově Brandýsu přiblížit a utkání více zdramatizovat. 3Q 54:32 - konec zápasu 70:54.

     V tomto zápase opět nastoupily všechny nominované hráčky. Utkání přineslo spoustu hezkých útočných akcí, kdy jsme byly schopny se vidět a dobře si přihrát a rozložit obranu soupeřek.  Bohužel nás stále limitují nedané jednoduché střely či zakončení z podkoše, ale i to se postupně s narůstajícím množstvím zápasů zlepšuje a jistě ještě zlepší. 

 

Ani neskutečně brzký nedělní čas (sraz v 7.00) nás nezastavil a první část žákovské ligy uzavíráme vítězstvím nad týmem z Mladé Boleslavi. 

      Do 1Q jsme vlétli s chutí po vítězství a velkou energií v obraně. I přes neskutečné množství nedaných jasných košů jsme první část utkání zvládli velmi dobře a nadějný stav 4:23 napovídal, že půjde o snadný zápas… 

     Bohužel 2Q byla jak ze špatného filmu. Nebyli jsme schopni nalézt sílu a energii v obraně a tím si stěžovali útok. Nedané střely i jasné zakončení situace 1:0 bez koše nám svazovaly ruce a těžko se zvedala a špatně se v holkách probouzela chuť bojovat. Neskutečně špatným výkonem ve všech basketbalových činnostech jsme se touto čtvrtinou protrápili. (10:36)

     Ani 3Q nenabídla příliš mnoho hezkých akcí ani dobrou obranu. I přesto jsme tuto čtvrtinu dokázali zatnout zuby a dál bojovat a tím se vybičovali k nejlepší čtvrtině zápasu. (23:44)

     Závěrečná čtvrtina nabídla úplně jiný basketbal než všechny předchozí. Holky v sobě našly poslední zbytky sil, neskutečně zabraly v obraně a konečně začaly hrát rychle dopředu, soustředily se na každé zakončení a obrat, který dokázaly v poslední čtvrtině byl neskutečný. (6:26)! Dokázali jsme předvést vše, na čem pracujeme v trénincích, nevypustili souboj o jediný míč a soupeřkám nedovolili jediný snadný koš. 

     Jsme nesmírně rádi, že první část velmi těžké sezony končíme vítězstvím. Holkám přejeme zasloužený vánoční odpočinek, rodičům děkujeme za podporu a pomoc při dopravě na utkání.

Všem krásné a požehnané Vánoce, hodně zdraví a štěstí do nového roku. 

6.10.2024 | U14

Litoměřice a Slaný

22.9.2024 | U14

První zápasy U14

2.9.2024 | U14

Soustředění a přípravný turnaj