10.11.2023

Po úterním těsném vítězství a sobotním odpočinku nás čekalo v neděli velmi těžké utkání proti Vosám ze Sadské… těžké ne ve smyslu „přetahování se o každý bod“, ale spíše ve smyslu nenechat se zaskočit agresivní obranou, nevypustit žádný souboj o míč, nepolevit v obraně a hlavně „prodat“ vše, na čem pracujeme v trénincích.

Vstup do zápasu se nám velmi povedl! Dokázali jsme udržet chladnou hlavu a velmi dobře dodržet plán jak se nenechat zdvojit na obranné polovině, což se nám v prvním vzájemném zápase v Sadské nedařilo. Díky tomu jsme si nenechali utéct začátek a do 2Q jsme šli za stavu 5:10.

2Q již byla bodově zajímavější. I přes velmi dobrý výkon v obraně, kdy se nám dařilo vytvářet neustále tlak na driblující hráčku a tím soupeřkám ztížit rozehrávku, jsme se nedokázali prosadit v útoku. Výborné nájezdy končily mimo koš, nepomohlo nám ani množství útočných doskoků a tím opakované šance k zakončení. Sadská postupně začala navyšovat svůj bodový náskok, ale i přesto byl poločasový výsledek velmi dobrý! (17:31)

Bohužel i v druhém poločase pokračovalo naše trápení v útoku. Množství nedaných košů z velmi dobře řešených přesilových situací, včetně nájezdu 1:0! nám postupně svazovalo ruce a bylo stále těžší udržet motivaci se dál pokoušet odobré nájezdy, střely. Naštěstí jsme udrželi pozornost v obraně a nevypustili jediný souboj o míč.

Konečný výsledek 25:72 nevypadá příliš lichotivě, ale ani „neodpovídá“ výkonu, který hráčky předvedly. Za jejich obrovské nasazení v obraně, útoku, řešení herních situací si holky zaslouží velkou pochvalu. Nedané koše z podkoše, střely ze střední vzdálenosti iTH – to jsou činnosti, na kterých stále pracujeme a i ty se v budoucnu propíší do výsledků zápasů. Věříme, že s každým dalším tréninkem i zápasem se naše herní činnosti i sebevědomí budou zlepšovat.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

14.
zář
USK Praha
Válečnice Děčín
15.
zář
USK Praha
SLUNETA Ústí nad Labem

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

1.
BK Lvice Litoměřice
0
2.
USK Praha
0
3.
SLUNETA Ústí nad Labem
0
4.
Sokol Kladno
0
5.
BK Levhartice Chomutov
0
6.
BC Slaný
0
7.
Válečnice Děčín
0

Tréninky

pondělí
Petřiny 18:30-20:00
úterý
Petřiny 17:00-18:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Vendula Pouchová
Filip Slavíček