9.7.2024
Kdybychom se ohlédly za sebe, mohly bychom s pýchou říci, že jsme udělaly velký pokrok
Náš společný první turnaj jako tým U11
Náš společný první turnaj jako tým U11

Minulou sezónu již spláchla voda, ale přeci jen je jednou za čas přinejmenším příjemné poohlédnout se za sebe a poukázat na naše úspěchy, radosti, klíčové momenty, ale i neúspěchy, starosti a dna, od kterých se můžeme odrazit (nejen) pro další sezónu. 

Naše první společné kroky můžeme zaznamenat již na konci srpna 2023, kde nás čekalo první (pro některé již druhé) soustředění. Většina hráček se již seznámila s basketbalovým míčem, buď na utkáních šmoulinky, U11 turnajů nebo i tréninků přípravek. Naše trenérky z přípravek s hráčkami pracovaly s láskou a trpělivostí, a tak holky přišly k sezóně s potřebnými základy. Soustředění sloužilo hlavně k seznámení se s novými spoluhráčkami, trenérkami a celkovou filosofií celého konceptu trénování. Zda se nám to povedlo, jsme si mohly vyzkoušet na pražském turnaji na začátku září, kde jsme měly tu čest utkat se hlavně s klučičími tými a dvěma holčičími.

Následovala samotná sezóna - nejdůležitější soutěž - Minižákovská mistrovská pražská soutěž, která trvala až do začátku června a vyvrcholila festivalem v Ostravě. Mezi touto hlavní soutěží jsme se přihlásily na NRT utkání, abychom hrály proti týmům z celé České republiky. Celkem 4 turnaje během celého roku nám přinesly hlavně nové zkušenosti, rozhled a pohled na to, jak si vedeme jako tým celorepublikově. Turnaje pro nás byly jedny z dalších tréninkových procesů a braly jsme je především jako zkušenosti pro zlepšení každé jedné hráčky. 

Během sezóny si některé hráčky mohly vyzkoušet utkání s U12 týmem pod vedením Lucky Luxové, pro některé hráčky byly připraveny soutěže v podobě 3X3, šmoulinky nebo zábavních turnájků. 

Celou naši práci jsme potom ukázaly na Festivalu v Ostravě, kde si holky město i turnaj náramně užily. Při výhrách jsme soupeřům vždy utekly s patřičnou rezervou, při prohrách nám soupeři utekli o pár košíků. Stále dokola je u těchto kategorií důležité zdůrazňovat. že nám nešlo o celkové umístění, nýbž o individuální a týmové zlepšení, které jsme mohly vidět na závěrečném utkání proti našim pražským rivalům- Slovance, kterou jsme dokázaly porazit 51:7, v druhé polovině nám soupeřky nedokázaly dát ani koš. Pro srovnínání, první utkání během sezóny jsme Slovanku porazily 41:21, ale během celého roku nás trápily svým odhodláním, zažily jsme i pár proher, které byly vždy těsně.

Jako "odměnu" za celý rok dřiny jsme se přihlásily na Basketball Prague games, kde jsme získaly naši první stříbrnou medaily. Za velký poprok beru naši výhru s kamarádkami tygřicemi (35:37), které nám hned odpověděly jejich vítězstvím ve finále, toto vítězství si zasloužily. 

Pro budoucí sezónu si věříme na lepší umístění v tabulce, ale náš hlavní cíl je stále stejný - Zlepšení každé jednotlivé hráčky, ale také navodit dítěti lásku ke sportu, k basketbalu a celkově ke zdravému stylu života. 

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

není žádná tabulka

Tréninky

pondělí
Modřany 18:00-19:30
středa
Modřany 16:00-17:30
pátek
Modřany 17:00-18:30

Trenéři

Barbora Schambergerová
Lucie Luxová