6.5.2024

 

V pátek 3.5. jsme se v ranních hodinách místo školy vydaly na závěrečný turnaj - mistrovství ČR - do Plzně. Odjely jsme v plné sestavě s tím, že jdeme bojovat a zároveň si turnaj užít. Těšily jsme se na nové soupeře z jiných regionů.

První dopolední páteční zápas byl proti soupeřkám z Blanska, s tímto soupeřem jsme se setkaly poprvé. Po nervóznější první čtvrtině jsme od druhé čtvrtiny převzaly nad zápasem kontrolu a již jsme vítězství nepustily.

USK - Blansko 57:32

Druhý (večerní) zápas nás čekal soupeř ze Strakonic. S holkama jsme se potkaly již na vánočním mini turnaji, kam jsme my ale nepřijely v plné sestavě a tak jsme netušily, jestli náš soupeř byl na tom podobně, či ne. Po pár odehraných minutách, kdy jsme předvedly povedené individuální akce, i spolupráci, jsme začaly doufat, že náš cíl, dostat se na první místo v tabulce, by se mohl stát skutečností. Holky si zápas užívaly a postupně svůj náskok navyšovaly.

USK - Strakonice 76:39

V sobotu nás čekal soupeř, který se v další skupině umístil na druhém místě, ale i tak jsme věděly, že tento zápas bude těžký, i psychicky. Jelikož holky si uměly spočítat, že když se povede, tak se bude bojovat o medaile... a povedlo se, zápas byl od prvních minut pod naší taktovkou, soupeřky si hlídaly naše opory, ale v tu chvíli je zastoupily spoluhráčky. Tímto vítězstvím jsme si vybojovaly odpolední zápas s naším známým soupeřem z pražského přeboru, s družstvem HB basket :-)

USK - Hradec Králové 61:38

V 17:00 (reálné zahájení zápasu bylo se zpožděním) jsme zahájily boj s již zmiňovaným pražským soupeřem HB basket, tohoto soupeře se nám v sezoně ještě nepodařilo porazit, ale holky věděly, že jednou to přijít musí. První čtvrtina byla ještě vyrovnaná, ale od druhé čtvrtiny jsme bohužel začínaly ztrácet, soupeřky si pohlídaly naši hru, nebránily nás již tak naivním způsobem. Hra byla od rozhodčích puštěna tvrdší, často na hranici faulů, nám se nedařilo úspěšně zakončit, a tak zaslouženě do finále postoupil soupeř.

USK - HB basket 37:52

A v neděli finále - soupeřky z týmu Benešov. Tento zápas byl pro holky vlastně o vše a to se pravděpodobně podepsalo na neúspěšnosti proměnování nájezdů a šancí. Naštěstí na obou stranách. První 2 čtvrtiny jsme obě prohrály, sice těsnějším rozdílem, ale prohrály. V poločase jsme si řekly, že musíme udělat nějakou změnu, a tak jsme trochu protočily hráčky v pětkách a ve 4. čtvrtině se potvrdila úspěšnost tohoto rozhodnutí. Ale aby to nevypadalo takto lehce, hlavní úspěch byl v bojovnosti všech hráček, touha po zisku balonu, boj o každý míč na zemi, naše těsná, nepříjemná obrana, jednoduše napsáno - boj o zisk medaile tak jak má být a my jsme na naše holky náležitě pyšné, jelikož jim to vyšlo.

USK - Benešov 32:28

Na turnaji se vyhlašovala i nejlepší 5 turnaje - tam se probojovala Kristýna Vítková a MVP turnaje se stala Kateřina Pelešková - tohoto ocenění si opravdu ceníme, jelikož se nestává, že nejlepší hráčka turnaje je zvolena z bronzového týmu.

Velké díky patří fanouškům z řad rodičů, jelikož kotel, který dokázali vytvořit, byl opravdu slyšet a vidět. Holky si to pravděpodobně tolik neuvědomovaly, ale my, trenérky, jsme ho opravdu ocenily. Moc děkujeme za tuto podporu a samozřejmě, i za podporu po celý rok.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

není žádná tabulka

Tréninky

pondělí
Modřany 18:00-19:30
středa
Modřany 16:00-17:30
pátek
Modřany 17:00-18:30

Trenéři

Barbora Schambergerová
Lucie Luxová