22.7.2024
Bronzové medaile a postup do divize A. Takový je výsledek Lvic U20 na evropském šampionátu divize B v bulharské Sofii. I přes hromadnou otravu jídlem a veliké komplikace ukázaly hráčky v posledních dnech turnaje velké odhodlání, když i přes malou rotaci hráček dokázaly vybojovat bronzové medaile a postup do divize A pro příští rok.

Po odehraných zápasech v základní skupině bylo jasné, že české reprezentantky do dvaceti let míří vysoko. Stoprocentní zápasovou úspěšnost udržely až do semifinále, kde bohužel přišla porážka s výběrem Nizozemska. Tým byl do tohoto zápasu nucen nastoupit se šesti zdravými hráčkami, které doplnily dvě hráčky jejichž zdravotní stav nebyl stoprocentní. Důvodem byla otrava jídla, ke které zřejmě došlo v oficiálním hotelu. Stejný scénář tak postihl i ostatní týmy. Desítky hráček z několika týmů skončily v nemocnici a například Slovensko nemohlo kvůli nedostatku hráček do zápasu vůbec nastoupit. Druhý den tak čekalo svěřenkyně Marcely Krämer utkání o bronz a o poslední postupové místo do divize A. České hráčky měly do utkání výborný vstup a i v oslabené sestavě si dokázaly poradit s týmem Islandu 77:52. Lvice U20 tak vybojovaly na evropském šampionátu divize B třetí místo. 

Součástí tohoto bronzového týmu byla naše hráčka Karolína Petlanová a hlavní trenérka Juniorek U19 a 1.ligy žen Jana Klečková. Oběma a stejně tak celému týmu gratulujeme jak k bronzovým medailím, tak i postupu do divize A.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka