17.6.2024
Od čtvrtka 13. června do neděle 16. června se celkem sedm hráček 1.ligy zúčastnilo mezinárodního turnaje Basketball Prague Games. Tyto hráčky patří v této sezóně věkově do kategorie juniorek U19, za které na tomto turnaji nastoupily a bez ztráty bodu si došly pro zlaté medaile.

Od čtvrtka odstartoval v hale Hamr v pražském Bráníku další ročník basketbalového turnaje Basketball Prague Games. Hráčky věkově patřící do kategorie U19 čekaly ve čtvrtek a pátek utkání základní skupiny A, kde postupně porazily VfB Hermsdorf, BA Tygřice Louny a Basketbal Čelákovice. Páteční odpoledne pak hráčky USK čekalo čtvrtfinále se čtvrtým celkem skupiny B, kterým byl polský tým Basket Team Suchy Las. I zde si se svým soupeřem juniorky poradily a s výsledkem 41:16 postoupily do semifinále, kde narazily na druhý celek skupiny B, Slovanka Roudnice. Zónová obrana soupeře zastavila rozjeté USK a k vidění bylo velmi vyrovnané utkání. Koncovka zápasu však patřila hráčkám z Královky, které tak postoupily do finále. To se uskutečnilo na domácí půdě v hale Královka, kde jim soupeřem byl v nedělním finále finský tým TaKu Basket. Ten porazil v semifinále Sokol Nusle 27:17. Finále bylo od začátku v režii domácích USK, kdy dorostenky vyhrály první čtvrtinu poměrem 15:5. Od té chvíle měly vývoj utkání zcela pod kontrolou a po výhře 32:16 převzaly z rukou organizátorů zlaté medaile. Do All-Star týmů turnaje se dostala Viktorie Štaflová.

Hráčky USK se po celý čas turnaje prezentovaly rychlou hrou dopředu a agresivní obranou hráče s míčem. Jejich aktivita v obraně vedla k přesilovým situacím, které se jim zpravidla dařilo řešit. Hráčky hrály přesně tu hru, kterou se chceme prezentovat po celý čas sezóny. I na tomto turnaji jsme si však utvrdili na čem je potřeba v přípravě na další sezónu zapracovat.

Tento turnaj byl skvělým zakončením sezóny 2023/2024. Pro hráčky narozené v roce 2005 to byly poslední zápasy v dorosteneckém dresu. Věříme, že se jim toto zakončení se zlatou tečkou líbilo a celý turnaj je bavil.  

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka