Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

1. den MČR U19

27.4.2024 | U19
Dnešním dnem odstartovalo na hale Královka Mistrovství České republiky juniorek. Dnes byly na pořadu dne semifinálová utkání.

USK Praha x Žabiny Brno 63:60

V prvním zápase na pražské Královce se v rámci Mistrovství České republiky utkaly týmy USK Praha a Žabiny Brno.

Tyto celky se v sezóně potkaly dvakrát, pokaždé byl úspěšnější jiný celek. V obou případech bylo úspěšnější družstvo hostů. Z Brna si USK odváží výhru o 28 bodů, zatímco doma podléhá nejtěsnějším rozdílem, -1. V play-off tyto družstva suverénně vyhrály oba své zápasy a postoupily tak na MČR.

Domácí nastupují v sestavě #1 Štaflová, #4 Přibylová, #9 Samouk, #12 Petlanová a #15 Zídková. Základní sestava hostů je #11 Mezihoráková, #12 Kalná, #22 Šubová, #24 Kytlicová a #25 Rychtecká.

Rozskok sice vyhrály Žabiny, ale první koš dává hráčka USK, Karolína Petlanová. Po třech odehraných minutách za stavu 7:1 přichází první timeout, který si vybírá trenér Žabin, Richard Fousek. Skóre se v dalších minutách začíná srovnávat (11:8), proto přichází i timeout trenérky Jany Klečkové. Po první čtvrtině to vypadá na vyrovnaný zápas (15:14), velká bojovnost obou celků ukazuje, jak moc chtějí vyhrát.

Ve druhé čtvrtině se Žabiny na chvilku dostávají do vedení, pomáhá k tomu i nesportovní faul Mariany Přibylové. Útočný faul brněnské Kateřiny Kalné a následné dvě úspěšné trojky Ely Zídkové vrací vedení na stranu USK. Na konci druhé čtvrtině to více padá Brnu, přesto do šatny odchází mínus jeden bod.

První koš v druhém poločase dává hráčka Žabin, Adéla Mezihoráková. USK si sice vypracuje pozice, ze kterých může skórovat, ale daří se to až Karolíně Petlanové po čtyřech odehraných minutách. Následně se Adéla Mezihoráková dopouští nesportovního faulu a Laura Samouk to trestá jedním trestným hodem ze dvou. Následně Adéla Linhartová dává koš s faulem, trestný hod neproměňuje, ale USK jde přesto do vedení o 4 body. Do konce třetí čtvrtiny padají body na obou stranách, ale je jisté, že USK bude vstupovat do závěrečného dějství +5 bodů.

Po třech odehraných minutách se USK po dlouhé době dostává do vedení o devět bodů (53:44). Žabiny se ale nevzdávají a bojují o snížení náskoku, zvlášť Adelá Mezihoráková, která v tuto chvíli dává šest bodů. Tři minuty do konce jsou plné emocí, fauluje se na obou stranách, náskok USK se střídavě snižuje a zvyšuje. Po úspěšné střele Adély Linhartové jde USK do vedení o 10 bodů, do konce zápasu zbývají 2 minuty. USK si v závěru zápasu dělá mnoho nervózních faulů, proměněné trestné hody Žabin však nestačí na obrat. USK tak v semifinále vítězí 63:60 a postupuje do finále.


Hradec Králové x HB Basket Praha 69:68

Druhým zápasem v 18h své působení na závěrečném turnaji započaly týmy Hradce Králové a HB Basketbal. Vzájemné zápasy měly stejný osud jako u USK a Žabin. Vítězství vezl domů v obou případech hostující tým. V play-off oba celky vyhrály své zápasy a proto se mohou představit na MČR na Královce.

V tomto zápase je domácím týmem Hradec Králové, ten nastupuje v sestavě #4 Brožová, #7 Kameníková, #14 Bezdíčková, #17 Leopoldová, #45 Vlachová. Hostující tým dává důvěru do hráček #11 Pavelcová, #17 Holá, #18 Večeřová, #34 Pilařová a #44 Vaňková.

První koš padá až po třech minutách hry, prví se do listiny střelců zapsala Ema Kameníková z Hradce. Zbytek čtvrtiny si Hradec zvládl udržet mírné vedení s kterým nastoupil do druhého dějství. V druhé čtvrtině se nejdříve více dařilo týmu HB, proto si Hradecký trenér po dvou odehraných minutách bere timeout (21:17). V dalším průběhu čtvrtiny Hradecké vedení kolísá, HB jde do zisků a získává na sebe mnoho faulů, za které střílí trestné hody. Hradec tak odchází do šatny s náskokem 6 bodů.

Po dvou odehraných minutách druhého poločasu přichází koš Zuzany Tomanové z rychlého protiútoku. Tímto košem se HB dostává poprvé do vedení. V polovině třetí čtvrtiny je stav vyrovnaný (44:44). Skóre se překlápí ze strany na stranu a po pár ztrátách Hradce a přesné střelbě HB tu je náskok Pražaček o 8 bodů.

Do čtvrté části nakonec nastupuje HB s vedením 5 bodů. Po čtyřech odehraných minutách trénuje Anna Brožová střelu za 3 body a stav je opět nerozhodný. Zbytek zápasu se vedení přelévá ze strany na stranu. Pět vteřin do konce za stavu 69:68 si bere trenér HB René Štěpánek timeout. Nakreslená akce nevychází, míč proletěl čistě do autu, pět vteřin zůstává a bude vyhazovat Hradec. Hradec zvládl míč udržet, vyhrává nejtěsnějším rozdílem a postupuje tak zítřejšího finále s USK Praha od 15:30. O třetí místo ve 13:00 se tak utkají Žabiny Brno a HB Basket.

13.10.2024 | U19

Extraliga U19

29.9.2024 | U19

Začátek soutěže EX U19

26.9.2024 | U19

EXTRALIGA U19 STARTUJE