Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Vánoční pečení podle Brionny Jones

21.12.2024 | Ženy A
Hledáte ještě inspiraci na vánoční pečení? A co zkusit recept Brionny Jones. Stejně jako loňské Vánoce, tak i letos se s námi totiž Bri podělila o svůj oblíbený vánoční recept. Letos jsou to čokoládové sušenky.

 

Ingredience:

  • 196 g nesoleného másla
  • 219 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 165 g hnědého cukru
  • 50 g bílého cukru
  • 3 žloutky při pokojové teplotě
  • 1 polévková lžíce (15 ml) vanilky
  • 1 polévková lžíce (15 ml) tučné smetany
  • 170 g hořké čokolády, nasekané na kousky
  • vločková mořská sůl, na posypání

Postup:

  1. Přidejte máslo do středně velké pánve a zahřejte ho na mírném ohni. Nechte máslo rozpustit a přejít do varu. Vařte, dokud máslo nezpění, nevydá oříškovou vůni a nezhnědne. Celý proces by měl trvat asi 5-8 minut. Odstavte máslo z ohně a přeneste ho do mísy, aby vychladlo na pokojovou teplotu. Nezapomeňte seškrábat dno pánve, abyste získali všechny hnědé kousky. Hnědé máslo by mělo být vychladlé, ale stále tekuté.
  2. Předehřejte troubu na 175 °C. Dva plechy na pečení vyložte pečícím papírem a dejte stranou.
  3. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, kukuřičný škrob a sůl. Poté směs dejte stranou.
  4. Vychladlé hnědé máslo nalijte do velké mísy. Přidejte hnědý cukr a bílý cukr krystal a prošlehejte. Zpočátku bude směs tekutá, ale během míchání ztuhne.
  5. Přidejte žloutky, vanilku a hustou smetanu a šlehejte, dokud nezíská bledou barvu a nebude hladké (podle potřeby seškrábejte stěny mísy).
  6. Přidejte suché přísady k mokrým a pomocí gumové stěrky je vmíchejte jen do spojení.
  7. Přidejte kousky čokolády a gumovou stěrkou je vmíchejte do těsta.
  8. Těsto nabírejte velkou naběračkou na sušenky o objemu 2 polévkových lžic.
  9. Na plech vyložený pečícím papírem rozmístěte kuličky těsta 2 cm od sebe; upečte vždy 6 sušenek. Navrch dejte několik dalších kousků čokolády a pečte 10 minut do světle zlatavé barvy.
  10. Nechte sušenky pět minut vychladnout na plechu a poté je přeneste na drátěný rošt, aby zcela vychladly. Zatímco chladnou, posypte každou sušenku trochou vločkové mořské soli.

 Dobrou chuť!

18.12.2024 | Euroliga

Rok 2024 zakončen výhrou

16.12.2024 | Euroliga

Představení soupeře: KGHM BC Polkowice

15.12.2024 | Chance ŽBL

V CHANCE ŽBL zakončujeme rok vítězně