Vánoční pečení podle Brionny Jones
21.12.2024 | Ženy A
Hledáte ještě inspiraci na vánoční pečení? A co zkusit recept Brionny Jones. Stejně jako loňské Vánoce, tak i letos se s námi totiž Bri podělila o svůj oblíbený vánoční recept. Letos jsou to čokoládové sušenky.
Ingredience:
- 196 g nesoleného másla
- 219 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky soli
- 165 g hnědého cukru
- 50 g bílého cukru
- 3 žloutky při pokojové teplotě
- 1 polévková lžíce (15 ml) vanilky
- 1 polévková lžíce (15 ml) tučné smetany
- 170 g hořké čokolády, nasekané na kousky
- vločková mořská sůl, na posypání
Postup:
- Přidejte máslo do středně velké pánve a zahřejte ho na mírném ohni. Nechte máslo rozpustit a přejít do varu. Vařte, dokud máslo nezpění, nevydá oříškovou vůni a nezhnědne. Celý proces by měl trvat asi 5-8 minut. Odstavte máslo z ohně a přeneste ho do mísy, aby vychladlo na pokojovou teplotu. Nezapomeňte seškrábat dno pánve, abyste získali všechny hnědé kousky. Hnědé máslo by mělo být vychladlé, ale stále tekuté.
- Předehřejte troubu na 175 °C. Dva plechy na pečení vyložte pečícím papírem a dejte stranou.
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, kukuřičný škrob a sůl. Poté směs dejte stranou.
- Vychladlé hnědé máslo nalijte do velké mísy. Přidejte hnědý cukr a bílý cukr krystal a prošlehejte. Zpočátku bude směs tekutá, ale během míchání ztuhne.
- Přidejte žloutky, vanilku a hustou smetanu a šlehejte, dokud nezíská bledou barvu a nebude hladké (podle potřeby seškrábejte stěny mísy).
- Přidejte suché přísady k mokrým a pomocí gumové stěrky je vmíchejte jen do spojení.
- Přidejte kousky čokolády a gumovou stěrkou je vmíchejte do těsta.
- Těsto nabírejte velkou naběračkou na sušenky o objemu 2 polévkových lžic.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozmístěte kuličky těsta 2 cm od sebe; upečte vždy 6 sušenek. Navrch dejte několik dalších kousků čokolády a pečte 10 minut do světle zlatavé barvy.
- Nechte sušenky pět minut vychladnout na plechu a poté je přeneste na drátěný rošt, aby zcela vychladly. Zatímco chladnou, posypte každou sušenku trochou vločkové mořské soli.
Dobrou chuť!
18.12.2024 | Euroliga
Rok 2024 zakončen výhrou
16.12.2024 | Euroliga
Představení soupeře: KGHM BC Polkowice
15.12.2024 | Chance ŽBL