Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Vítězství nad Györem

16.10.2024 | Euroliga
Svěřenkyně Natálie Hejkové dnes sehrály před zaplněnou Královkou své první domácí utkání v rámci skupinové fáze EuroLeague Women, kde jim byl soupeřem maďarský Györ. Hráčky USK povtrdily svou formu na domácí palubovce a zvítězily 82:68. Nejužitečnější hráčkou utkání byla María Conde, která si připsala 26 bodů, 10 asistencí, 5 doskoků a 3 zisky.

Začátek utkání byl velmi vyrovnaný a týmy se přetahovaly o každý bod až do chvíle, kdy USK zaznamenalo osmibodovou šňůru, kterou zahájila svým košem za dva body Isabelle Harrison. Díky tomu USK poodskočilo na 13:8 a mírné vedení si drželo až do konce první čtvrtiny. Následně se Pražankám vydařil i vstup do druhé desetiminutovky, kdy po zisku a následném koši Emese Hof vedly svěřenkyně Natálie Hejkové již dvouciferným rozdílem (23:12). Na to reagoval trenér Cziczas oddechovým časem. Maďarkám to přišlo vhod, jelikož následně dokázaly snížit své manko až na rozdíl sedmi bodů. Pak se ale o slovo přihlásila María Conde, která devíti body v řadě navrátila svému týmu dvouciferné vedení a do druhého poločasu vstoupily týmy za stavu 45:34.

Také vstup do druhého poločasu se vyvedl lépe domácím hráčkám. Pražanky dokázaly skvěle reagovat na obranu soupeře, nacházely se v dobrých pozicích a díky aktivitě na obranné polovině se dostaly až do dvacetibodového vedení. Díky nízké střelecké úspěšnosti nedokázaly hráčky Györu na nástup USK reagovat.  Pražanky si tak vývoj utkání v druhé části dokázalo pohlídat a i přes mírné snížení Maďarek si připisují si v letošní sezóně první euroligové vítězství.

Mezi dvouciferné střelkyně se kromě Maríi Conde zapsaly Emese Hof (16 b.), Isabelle Harrison (16 b.) a Valériane Ayayi (10 b.).

 

ZVVZ USK Praha – Uni Győr 82:68 (17:10, 28:24, 25:16, 10:14)

Conde 26, Hof a Harrison po 16, Ayayi 10, Voráčková 7, Andělová 5, Přibylová, Petlanová, Vyoralová, Šípová, Cazorla a Jones 0

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Ženy A

Brionna Jones v Praze

15.10.2024 | Euroliga

Představení soupeře: Uni Györ