Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Představení soupeře: Uni Györ

15.10.2024 | Euroliga
Ve středu 16. října čeká hráčky ZVVZ USK Praha v rámci EuroLeague Women první domácí utkání. V hale Královka přivítají v rámci 2. kola skupiny D od 19:00 maďarský tým Uni Györ. Je tak na čase si tohoto soupeře představit.

Györ odehrál své první soutěžní utkání v roce 2005. Jednalo se o první utkání klubu pod tímto názvem a ve městě Györ, jelikož dřív klub působil v Šoproni. Již od svých začátků byl tým účastníkem maďarské nejvyšší ligy, maďarského poháru a evropských soutěží. V pohárové Evropě se Györ poprvé představil v roce 2007, kdy ve své první sezóně v EuroCupu narazil v základní skupině na Trutnov. Euroligový debut přišel pak o čtyři roky později, kdy se tým střetl poprvé s ZVVZ USK Praha. Po třech sezónách strávených v Eurolize se Györ vrátil do EuroCupu, kde hrál po dobu dalších dvou sezón. Po vydařených výsledcích přišel po dvouleté odmlce návrat do Euroligy, kde tým skončil v základní skupině na 8. místě. To opět pro maďarský celek znamenalo pád. V sezóně 2022/2023 následně překonal Györ výsledky z předchozích sezón, probojoval se do finále maďarského šampionátu, kde bral stříbro, postoupil ze základní skupiny EuroCupu a zúčastnil se Final Four maďarského poháru. Po letech se tak v roce 2023 vrátil do základní části ženské Euroligy, kde narazil opět v základní skupině na Pražanky.

Bilance vzájemných utkáních mluví zcela ve prospěch ZVVZ USK Praha, který ovládl všech šest vzájemně sehraných utkání. Poprvé se týmy potkaly již v sezóně 2011/2012. Naposledy pak právě v sezóně 2023/2024 v základní část.

Györ získal pro novou sezónu celkem sedm nových hráček, kterými jsou Virag Kiss, Weronika Telenga, Barbara Angyal, Darcee Gabin, Nora Wentzel, Agota Meszaros a Lua Acs. V prvním utkání v rámci skupiny D vyzvaly Maďarky na domácí palubovce italský tým Umana Reyer Venezia, kterému podlehly vysoce 59:80. Nejužitečnějšími hráčkami Györu byly shodně Cyesha Goree a Weronika Telenga. První jmenovaná si v utkání připsala 13 bodů a 5 doskoků. Druhá jmenovaná pak 4 body, 8 doskoků, 4 asistence a 1 zisk.

A co o soupeři říkají trenérka Natália Hejková a hráčka ZVVZ USK Praha Veronika Voráčková?

Natália Hejková: „Druhý domáci zápas. Dúfam, že si ho užijeme viac ako vo Valencii, aj keď budeme mať rovnaké problémy ako tam. Povinnost velí doma vyhrať a fanúšikovia nám určite pomôžu.“

Veronika Voráčková: „Těšíme se na první zapas na domácí palubovce, kde chceme ukázat sílu týmu a naladit fanoušky na letošní euroligovou sezónu."

Přijďte podpořit hráčky ZVVZ USK Praha v prvním domácím utkání. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal nebo na pokladně haly jednu hodinu před začátkem utkání.

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem

16.10.2024 | Ženy A

Brionna Jones v Praze