Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

První hrací víkend U13

13.10.2024 |

O víkendu proběhl první hrací víkend kategorie U13. V sobotu nás v první zápase čekalo družstvo Slovanky. Na obranu tohoto družstva jsme si celou minulou sezonu zvykaly a bohužel ani v této sezoně si se zacpanou bednou neumíme poradit, jelikož stále neumíme využívat prostor celého hřiště v postupném útoku. Holky mají tendenci si neustále nabíhat pro míč ke spoluhráčce, přivedou tam nejednoho obránce a pak je velmi jednoduché přijít o míč. V tomto zápase jsme poprvé zažily situaci, že převést míč přes půlku mohou skoro všechny hráčky a nemohou se spoléhat pouze na opory týmu.

Slovanka - USK 41:18

V druhém sobotním zápase jsme se utkaly s dalším pražským týmem - HB basket. Toto družstvo hraje velmi těsnou, tvrdou, ale čistou obranou po celém hřišti a tak jsme nezačaly opravdu vůbec šťastně...dělalo nám problém přejít půlku a když už jsme se dostaly k zakončení, tak jsme minuly jasný koš. Za celý poločas dát pouze 2 body, to bylo opravdu alarmující. Naštěstí druhý poločas jsme se zlepšily, povedly se nějaké postupné protiútoky, kdy jsme využily celou půlku hřiště a soupeř bránil osobně tak, jak by se v této kategorii bránit mělo. Takže i když vysoká prohra, tak z naší strany zápas, který nám toho dal z víkendových zápasů nejvíce.

USK - HB 24:56

V nedělním prvním zápase jsme se utkaly se Spartou. Na tento zápas jsme si daly jasný cíl...vyhrát ho :-) A to holky splnily a dokonce přidaly i pár bonusů = vytvořily si krásné spolupráce, které byly zakončeny košem z těsné blízkosti. Obrana soupeřek dovolila trochu jednodušší převedení míče na útočnou polovinu a tak při driblinku nebyl pohled upřený pouze na zem, ale i byla možnost vidět volnou hráčku a načasovat přihrávku včas.

USK - Sparta 58:20

Druhý nedělní zápas nás čekalo družstvo BŠ Tygři Praha. Tento soupeř se vyznačuje velmi tvrdou, těsnou obranou. Jelikož na tuto obranu se neumíme připravit, protože na tréninku jsme na sebe stále moc hodné, tak tempo zápasu určoval jednoznačně soupeř. Nedokázaly jsme využít ani výškovou převahu. 

BŠ Praha - USK 54:18

 

Víkend nám ukázal jasně, v tréninkách stále pracovat na hře 1:1, dát důraz na tvrdší obranu a neustále pokračovat ve zdokonalování driblinku. Také zakončenování pod tlakem nebude určitě chybět.

9.9.2024 |

Zářijový turnaj v Ostravě

17.8.2024 |

Soustředění U13

10.7.2024 |

Rozlučka U12 - nyní již tým U13