Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

S Ostravou vítězně

12.10.2024 | Chance ŽBL
Druhé domácí utkání v nové sezóně sehrály svěřenkyně Natálie Hejkové dnes v podvečer v rámci Chance ŽBL. Soupeřkami Pražanek byl ve 3. kole tým SBŠ Ostrava. Po výborném vstupu do utkání zvítězily domácí hráčky 83:45. Nejužitečnější hráčkou utkání byla Emese Hof, která si připsala 24 bodů, 9 doskoků, 5 zisků, 1 blok a 1 asistenci.

Hráčky ZVVZ USK Praha začaly ve vysokém tempu, když si hned v úvodu vytvořily náskok 12:0. Dařil se jim především rychlý přechod na útočnou polovinu a hra 1na1. Ostrava zaznamenala první body až v 5. minutě utkání, kdy se za tři body trefila Oliana Squires. Ta v dalším útoku přidala ještě jednu trojku a snížila stav utkání na 14:6. Od Ostravy to však byly jediné body v této čtvrtině. Za to USK pokračovalo ve svém tempu a po koši Gabriely Andělové vedlo na konci první čtvrtiny více než dvacetibodovým rozdílem.  Trenérka Iveta Rašková reagovala na vývoj utkání změnou obranného systému. Tato změna domácí ve druhé čtvrtině přibrzdila a hráčky Ostravy začaly na druhé straně postupně bodové manko stahovat, na což i trenérka Natálie Hejková reagovala změnou v obraně. Díky nevynuceným ztrátám a nízké úspěšnosti střelby se však náskok Pražanek ztenčoval až na rozdíl devíti bodů.

Do druhého poločasu vstoupily svěřenkyně Natálie Hejkové s výrazně vyšší aktivitou na obranné polovině, na což nedokázala Ostrava ze začátku reagovat. USK tak opět bodově více poodskočilo a v té chvíli si vzala Iveta Rašková další oddechový čas, aby rozjeté USK přibrzdila. Po time-outu se hra z pohledu bodů vyrovnala, ale vytvořený náskok dával domácím velký bodový polštář. V poslední desetiminutovce se domácí hráčky opět dostaly do svého tempa ze začátku utkání. Po trestných hodech Mariany Přibylové necelé tři minuty do konce utkání to tak bylo o třicet bodů a tým ZVVZ USK Praha dovedl zápas do vítězného konce.

Mezi dvouciferné střelkyně se v dnešním utkání zařadila po boku Emese Hof také María Conde (15 b.) a Gabriela Andělová (10 b.).

ZVVZ USK Praha – SBŠ Ostrava 83:45 (28:6, 10:21, 20:14, 25:4)

Hof 24, Conde 15, Andělová 10, Harrison a Ayayi 8, Voráčková 7, Přibylová a Vyoralová po 4, Šípová 2, Koucká 1

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem