Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Dva rozdílné poločasy

9.10.2024 | Euroliga
První utkání v rámci skupiny D soutěže EuroLeague Women odehrály svěřenkyně Natálie Hejkové dnes večer na půdě Valencie, které podlehly 80:62. Nejužitečnější hráčkou týmu byla Isabelle Harrison, která si při svém návratu na euroligové palubovky připsala 15 bodů, 8 doskoků a 1 zisk.

USK rozehrálo první euroligové utkání v nové sezóně velmi dobře. Skóre utkání otevřela po několika vteřinách spoluprácí s Maríi Conde Isabelle Harrison. Na druhé straně měly hráčky Valencie problém se prosadit, a tak USK využilo šance k navýšení bodového náskoku na 12:6. Na tuto situaci zareagoval trenér domácího týmu Rubén Burgos oddechovým časem. Následující pasáž byla od obou týmu dá se říct velmi zbrklá. Oba celky se dopouštěly nevynucených chyb, a tak trenérka Natália Hejková sáhla po svém prvním oddechovém čase. Ten se jí vyplatil, jelikož USK následně zvýšilo vedení na 23:14. Valencia se však na domácí půdě nevzdávala, využila nižší střelecké úspěšnosti hostů a snížila manko na pouhé dva body. Po dalším oddechovém čase Natálie Hejkové se rovnou dvakrát v řadě prosadila za tři body Veronika Voráčková, která vrátila týmu jak bodový náskok, tak i potřebný klid. Zaplněná hala však hnala španělské mistryně k opětovnému snížení. USK ale dokázalo ke konci prvního poločasu odolat náporu a udržet si mírné vedení. Bylo tak zřejmé, že druhá dvacetiminutovka bude velmi napínavá, a že oba týmy budou bojovat o každý míč.

Do třetí čtvrtiny vstoupily lépe španělské hráčky, které dokázaly během prvních dvou minut srovnat stav a následně se držet v těsném bodovém kontaktu. Pražanky nedokázaly na tento průběh hry odpovědět a také úvod čtvrté čtvrtiny byl zcela v režii svěřenkyň Rubéna Burgose. Týmu USK se především nedařilo prosadit proti aktivní obraně domácích. Hráčky Valencie byly v laufu, trefily důležité střely a dokázaly si vytvořit až dvouciferný bodový náskok. Valencie si následně dokázala své tempo udržet a nedala USK žádnou šanci k zdramatizování závěrečných minut. Hráčky ZVVZ USK Praha tak do Prahy odvážejí porážku 80:62.

Další utkání v rámci skupinové části Euroligy je na plánu již příští středu od 19:00, kdy Pražanky přivítají na své palubovce maďarský tým Uni Györ. Buďte u toho i Vy a pomozte vytvořit pořádnou domácí atmosféru! Vstupenky na utkání je možné zakoupit v síti Ticktportal nebo také na pokladně haly jednu hodinu před úvodním rozskokem.

Valencia Basket Club – ZVVZ USK Praha 80:62 (14:21, 18:25, 22:16, 26:10)

Harrison 15, Ayayi a Voráčková po 10, Conde 8, Hof a Přibylová po 7, Vyoralová 5, Šípová, Andělová, Koucká a Petlanová 0

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem