Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Představení soupeře: Valencia Basket Club

8.10.2024 | Euroliga
Již tuto středu odstartuje nový ročník EuroLeague Women a hráčky ZVVZ USK Praha vstoupí do prvního utkání skupiny D s týmem Valencia Basket Club. Pražský celek vyzve vítěze španělské ligy na venkovní palubovce od 20:00 a utkání bude možné sledovat v přímém přenosu na ČT Sport. Je tak na čase si našeho prvního soupeře představit.

Valencia Basket Club je španělský basketbalový klub, který vznikl v roce 2014 a svá domácí utkání hraje v aréně Fuente de San Luis s kapacitou 8 500 diváků. Valencia začínala po svém vzniku ve třetí nejvyšší soutěži ve Španělsku a v roce 2018 se propracovala až do té nejvyšší, zvané Liga Femenina. Následující rok se poprvé zúčastnila EuroCupu a v roce 2021 tuto soutěž vyhrála, stejně tak jako následný Superpohár. V sezóně 2022/2023 se španělský klub kvalifikoval do Euroligy, kde hraje doposud. Mezi největší úspěchy klubu patří mimo vítězství v EuroCupu a superpoháru také dva tituly mistra Španělska a dvě vítězství ve španělském poháru. 

Valencia získala pro novou sezónu celkem sedm nových hráček a jedná se o známá jména jako jsou například Steph Mavunga, Kayla Alexander, Bernadette Hatar nebo také Kristine Vitola. Pro nadcházející sezónu může také tým počítat s Alinou Iagupovou, která přestoupila v průběhu loňské sezóny z CBK Mersin a je jednou z nejvýznamnějších tváří na soupisce trenéra Rubéna Burgose.

Do letošní sezóny vstoupil španělský mistr pravou nohou, když ve finále španělského superpoháru zvítězil nad týmem Casademont Zaragoza 84:60. Pro tento tým se tak jedná o druhý pohárový titul v řadě. Minulý víkend začala pro Valencii také tuzemská liga, kde v 1. kole porazily obhájkyně titulu Club Joventut Badalona 81:68.

A co o soupeři říkají trenérka Natália Hejková a kapitánka týmu Tereza Vyoralová?

Natália Hejková: „Bude to veľmi ťažký zápas. Otvorenie novej súťaže, nového modelu, kde sa počíta všetko. Valencia oproti minulej sezóne posilnená a my nekompletní... Zabojujeme!“

Tereza Vyoralová: „Hned v prvním kole nás čeká jeden z nejtěžších zápasů ve skupině. Valencia má široký kádr a dost se posilnila, takže to nebude vůbec jednoduché. My se na vstup do Euroligy moc těšíme a doufám, že urveme první vítězství.“

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem