Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Tisková konference před zahájením Euroligy

7.10.2024 | Euroliga
V dopoledních hodinách proběhla ve sportovní hale Královka tradiční tisková konference ZVVZ USK Praha před zahájením nového ročníku ženské Euroligy. Za přítomnosti hráček, realizačního týmu a generálního manažera, byly představeny novinky před startem soutěže.

Generální manažer ZVVZ USK Praha Marek Kučera zmínil a připomenul hned v úvodu tiskové konference nový herní systém Euroligy, který je platný od letošní sezóny. Dále představil všechny partnery pro letošní ročník, kterými jsou již tradičně Prima, Media club, Kiss rádio, Kohinoor, ZVVZ, Renomia, Vienna House, Auto Štěpánek a Rajec. Nově klub představil dva nové sponzory, kterými je Puma ve spolupráci se Sportisimem a skupina ČEZ. Video první spolupráce ZVVZ USK Praha a Pumy můžete shlédnout níže.

Poté se ujala slova slovenská trenérka Natália Hejková, která nejdříve představila změny v hráčském kádru. Klub po loňské sezóně opustila Nyara Sabally. Náhradou za ní je Brionna Jones, na kterou tým však musí čekat, jelikož stále bojuje v WNBA o postup do finále. Klubu se tak podařilo dohodnout Isabelle Harrison, která v Praze již před několika lety hrála a je ochotna v této situaci týmu pomoci. Nový systém Euroligy totiž velí, že každý zápas ve skupinové fázi bude důležitý. Tým bude v začátku sezóny postrádat kapitánku Teju Oblak, která rehabilituje po operaci kolene a do tréninku by se měla zapojit po reprezentační pauze. Největší změnou prošel pak podle Natálie Hejkové realizační tým, kde bude mít k sobě dva nové asistenty – Jana Pavlíka a Martina Baštu. Trenérka v závěru dodala, že některé špičkové týmy na nový herní formát Euroligy mohou doplatit, a tak je největší výzvou celého realizačního týmu připravit se na skupinovou fázi a dovést tým k postupu.

První utkání Euroligy čeká hráčky ZVVZ USK Praha na venkovní palubovce již tuto středu proti španělskému týmu Valencia Basket Club. Dle slov Natálie Hejkové se jedná o velmi nepříjemného soupeře, který se před letošní sezónou velmi posilnil. Valencie má široký kádr a hned první zápas ve skupině tak bude pro USK velmi těžký.

 

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem