Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Do nové sezóny vítězně

30.9.2024 | Mládež

V sobotu 28.9. jsme ve velmi brzkých ranních hodinách vykročili do nové sezóny poprvé proti týmu z Benešova. Celý víkend pro nás byl velkou neznámou, protože z předchozích let jsme týmy z Benešova a Pelhřimova neznali.

     I přesto, že ranní vstávání nepatří mezi oblíbené koníčky našich hráček, sešly jsme se včas na hale Královka a odměnou nám bylo naše první soutěžní utkání na hale A, což je pro nás opravdu velký svátek a holky se na to těšily. Začátek utkání byl lehce rozpačitý a ne příliš výrazný. Přinesl hodně chyb z obou stran, hodně ztrát a neproměněných košů. Naštěstí jsme se rychle vzpamatovali a během celého utkání jsme svou hru zlepšovali a zápas dotáhli do vítězného konce. V tomto zápase se nám podařilo zapojit všechny hráčky z lavičky. (94:56)

     Nedělní zápas už byl ovšem z úplně jiného soudku. Pro nás zcela neznámý soupeř z Pelhřimova. V sobotu hráčky porazily po velkém obratu Kladno a to pro nás bylo velkou výstrahou, protože Kladno je soupeř, se kterým máme bilanci 1:1 a velmi špatně se nám s ním hraje. Do zápasu jsme naštěstí vletěli s velkou energií a chutí udržet si domácí palubovku. Po většinu zápasu jsme si udržovali drobný náskok, který nás ovšem stál velké množství fyzických sil. Utkání se hrálo v obrovském tempu, které jsme se snažili určovat, protože po první čtvrtině (21:13) Pelhřimov začal hrát výrazně odstupovanou obranu a do druhého poločasu(46:43) vstoupil se zónovou obranou 3:2, kterou hrál celý druhý poločas. My jsme se snažili předvést velmi intenzivní osobní obranu po celém hřišti a využívat každou chybu soupeře k rychlým protiútokům a vytvoření přesilové situace aby se soupeř nestihl postavit do obrany. Ne vždy se nám to dařilo a postupný útok byl občas kostrbatý, nejistý a nedůrazný. Občas se holky uchýlily ke zbytečným a brzkým střelám z dálky a to pomohlo soupeři k obratu ve vývoji skóre v polovině 4q na 50:52. Díky pozorné a intenzivní obraně všech hráček na hřišti jsme v samotném závěru zápasu získali několik míčů a z rychlých protiútoků převrátili skóre opět na naši stranu a tím získali i druhé domácí vítězství (64:59)    

     Obě utkání nám ukázala na čem musíme intenzivně pracovat. Největším problémem jsou neproměněná jednoduchá zakončení ze situace 1:0, případně neproměněné střely z bezprostřední blízkosti koše a obranné doskakování.

     Nedělní utkání nám ale též ukázalo, že jsme jiným týmem než vloni, protože i přes ztrátu vedení holky nesklopily hlavy a o vítězství se popraly…

15.10.2024 | Mládež

Jsme opravdový tým

9.9.2024 |

Ostrava Cup 2024

26.8.2024 |

Extrémní výzva aneb soustředění 2024