Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Úspěšný vstup do sezóny

28.9.2024 | Chance ŽBL
Na státní svátek se v hale Královka odehrálo 1. kolo nového ročníku Chance ŽBL mezi domácím ZVVZ USK Praha a Levharticemi Chomutov. Svěřenkyně Natálie Hejkové si po skvělém výkonu připisují výhru 93:50.

Do dnešního utkání vstoupilo ZVVZ USK Praha s Maite Cazorlou na pozici rozehrávačky, Veronikou Voráčkovou a Maríi Conde na křídlech a s Valériane Ayayi a Emese Hof na pivotech. Skóre utkání otevřela svou tříbodovou střelou Valériane Ayayi. Levhartice však dokázaly na druhé straně rychle odpovědět a držet s obhájkyněmi titulu krok. Hráčky ZVVZ USK Praha se živily především rychlým přechodem a skvělým řešením přesilových situací. Za stavu 12:7 pro Pražanky si vzal trenér hostujícího týmu oddechový čas. Také po time-outu se dokázaly domácí držet v mírném vedení až se v polovině první čtvrtiny dokázaly Levhartice po tříbodové střele Brejchové dostat na rozdíl jediného bodu. Bylo to však nejblíže, co se dokázaly hostující hráčky v tomto utkání dostat. USK si totiž následně díky devítibodové šňůře vytvořilo dvouciferný bodový náskok, který se jim podařilo ve druhé čtvrtině ještě navýšit. Důvodem byla hlavně nízká střelecká úspěšnost hráček z Chomutova, které dokázaly vstřelit za druhou čtvrtinu pouhých sedm bodů. Důvodem byla hlavně aktivní obrana USK, která nutila hráčky Chomutova střílet z těžkých pozic a také aktivita na obranném doskoku. Na druhé straně se domácím dařila jednoduchá, rychlá hra a dobrý spacing. Svěřenkyně Pavla Staňka si nevěděly rady s rozjetým USK, které v poločase díky skvěle předvedené hře vedlo 63:27. Vstup do třetí čtvrtiny byl z obou stran plný nevynucených chyb. Na tuto skutečnost zareagovala hlavní trenérka Natália Hejková oddechovým časem.  Následně byla hra, co se týče bodů velmi vyrovnaná. USK si však stále drželo více než třicetibodový náskok a hlídalo si vývoj utkání. V poslední desetiminutovce se hráčky USK dostaly opět více do svého tempa a po koši Natálie Koucké vedly již o čtyřicet bodů. Závěr utkání si tak zcela pohlídaly a slaví první výhru v letošní sezóně.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Valériane Ayayi, která si připsala 12 bodů, 14 doskoků, 5 asistencí, 2 zisky a 1 blok. Nejlepší střelkyní zápasu pak Emese Hof, která zatížila konto soupeře 25 body. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byly Natálie Koucká (16 b.), María Conde (15 b.) a Gabriela Andělová (12 b.).

ZVVZ USK Praha – Levhartice Chomutov  93:50 (31:20, 32:7, 12:11, 18:12)

Hof 25, Koucká 16, Conde 15, Andělová 13, Ayayi 12, Voráčková 8, Cazorla a Petlanová po 2, Přibylová a Nechanická 0

 

3.10.2024 | Ženy A

NOVINKY Z WNBA

30.9.2024 | Ženy A

ISABELLE HARRISON V PRAZE

28.9.2024 |

USK má nový web