Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Tisková konference ke startu Chance ŽBL

23.9.2024 | Chance ŽBL
Tradiční tisková konference před zahájením 32. ročníku nejvyšší ženské ligové soutěže proběhla dnes v hale Královka. Vedení soutěže představilo za přítomnosti klubů a médií novinky pro ligový ročník 2024/2025.

Vedení ŽBL oznámilo několik novinek a tou hlavní je rozšíření spolupráce s televizí NOVA a jejich kanály Nova Sport. Na stanici Nova Sport 1 budou moci fanoušci sledovat rekordních 33 utkání Chance ŽBL.„Rozšíření mediálního pokrytí ligy je jedním z největších milníků, kterých se nám podařilo dosáhnout. Naše soutěž se od nové sezóny stává nejvysílanější ženskou soutěží v Česku a třetí nejvysílanější ligou celkově, hned po fotbalu a hokeji. Zvýšení pokrytí přináší nejen viditelnost ženského basketbalu, ale také uznání a podporu pro všechny naše hráčky,“ řekl k počtu přenosů předseda ženské ligy Jakub Večerka. K tomu se váže další novinka a tou je změna v termínové listině, kdy čtvrtfinálová a semifinálová utkání budou hrána vždy ve více dnech, aby měl divák možnost shlédnout více zápasů.

Ligový ročník 2024/25 bude z velké části směřovat ke dvěma zásadním akcím, které se uskuteční hned po jeho skončení. V Brně se totiž v červnu 2025 sjedou elitní evropské celky v rámci jedné ze základních skupin ženského EuroBasketu a v červenci pak moravská metropole uvidí světové hvězdy budoucnosti v rámci mistrovství světa juniorek v kategorii U19. Oba turnaje budou samozřejmě s českou účastí a velké množství hráček v letošní sezóně působí v klubech Chance ŽBL. „Letošní sezóna bude rokem příprav pro naše reprezentantky, které se chystají na dvě zásadní události. Součástí ženského EuroBasketu a následně světového šampionátu U19 bude velké množství hráček působící v domácí ligové soutěži, která tak poskytne prostor k růstu jejich talentu a zároveň k přípravě na tyto prestižní turnaje, které mohou být pro některé jedním z vrcholů kariéry,“ dodává Večerka.

Sezóna začíná pro hráčky ZVVZ USK Praha již tuto sobotu, kdy na domácí palubovce přivítají Levhartice Chomutov. Zápas začíná v 17:00 a vstupenky je možné zakoupit jednu hodinu před začátkem utkání u vstupu do haly č.2.

Zdroj: ŽBL.BASKETBALL

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem