Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

první přátelské utkání za námi

19.9.2024 | Ženy A
První přípravné utkání v rámci cesty na Maďarsko a Slovensko sehrály včera svěřenkyně Natálie Hejkové. V maďarské Šoproni vyzvaly v podvečer místní Sopron Basket, kterým podlehly 78:70. Nejužitečnější hráčkou utkání byla María Conde, která si připsala 28 bodů, 2 doskoky, 5 asistencí a 3 zisky.

Natália Hejková: „Byl to náš první zápas proti ženskému družstvu v této sezóně. Hráli jsme akorát jeden s chlapci USK, ale to je úplně o něčem jiném. Projevilo se to hlavně na začátku zápasu, kdy jsme nedokázali proměnit dobré příležitosti. Následně jsme měli problémy s fauly, čímž jsme museli ve hře hodně improvizovat. K tomu se ještě zranila Veronika Šípová, která na tomto výjezdu nezasáhne do dalších utkání. Hráli jsme tak v úzké sestavě a moc jsme si toho nenatrénovali, respektive vůbec nic. I tak bylo důležitě, že jsme takový zápas odehráli, protože jsme viděli chyby, které můžeme napravit. Samozřejmě je pozitivem, že do utkání zasáhly i hráčky, které na této úrovni ještě nehrály. Každý zápas na tomto krátkém výjezdu bude důležitý, jelikož se musíme dostat do formy, znovu si na hřišti porozumět, zapojit hráčky, které toho přes prázdniny moc nenahrály a také hráčky, které s námi nehrály nikdy.“

Tereza Vyoralová: „V letošní sezóně to byl náš první zápas. Prozatím je to těžké hodnotit, jelikož nejsme kompletní, a ještě se nám v utkání zranila Verča Šípová. Utkání jsme tak odehráli v užší rotaci. Nepomohli nám ani rozhodčí, když oba naši pivoti měli problém s fauly v podstatě už v poločase. V druhé polovině utkání jsme tak více hráli v menší sestavě a nemohli jsme tak využít Emese pod košem. Myslím si, že jsme v utkání měli lepší i horší úseky jak v obraně, tak v útoku. Aspoň nám toto utkání ukázalo, na čem musíme v přípravě ještě zapracovat.“

Nejlepšími střelkyněmi týmu ZVVZ USK Praha byly v tomto utkání María Conde (28 bodů), Emese Hof (16 bodů) a Valériane Ayayi (11 bodů).

Dnes se tým přesouvá do Piešťan, kde zítra sehraje přátelské utkání s Piešťanskými Čajkami.

Sopron Basket – ZVVZ USK Praha 78:70 (17:15, 39:29, 56:48)

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem