Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Na start přípravy jsem se moc těšil

13.9.2024 | Ženy A
Už druhý týden se tým ZVVZ USK Praha připravuje ve své hale Královka na sezónu 2024/2025. Využili jsme šance a zeptali jsme se trenéra Jana Pavlíka na první dojmy z nového prostředí.

Minulý týden tým oficiálně zahájil přípravu na sezónu. Stihl jste se už adaptovat a jaké jsou Vaše první dojmy?

"Já osobně jsem se už moc těšil, pauza už byla dlouhá a bylo fajn, že jsme mohli začít trénovat s mladšíma holkama už předposlední týden v srpnu. To mi určitě pomohlo i v adaptaci na nové prostředí. Zvykl jsem si, jak všechno na Královce funguje. První dojem je takový, že všechny hráčky na trénincích makají na maximum a chtějí se zlepšovat každý den, což je pro práci trenéra nejdůležitější. I kolegové trenéři a vedení klubu mě přijalo perfektně, takže zatím z mého pohledu velká spokojenost".

Ve středu jste sehráli první přípravné utkání. Jak byste zhodnotil a jak hodnotíte dosavadní průběh přípravy?

"Příprava je ovlivněná letním programem všech hráček, které absolvovaly olympiádu, reprezentační bloky a nebo stále hrají v WNBA a samozřejmě probíhá testování a lékařské prohlídky, tím pádem by se počet kompletních společných tréninků zatím dal ukázat na prstech jedné ruky. Obrovská výhoda je, že tým už je dlouho spolu, tím pádem není potřeba stavět tým od základů, jedná se hlavně o oprášení pravidel jak v útoku, tak v obraně a v menší míře o nastavení nových. Utkání proti klukům USK U17 nám posloužilo k oživení tréninkové rutiny a vyzkoušení si věcí, na kterých jsme doposud pracovali. Tímto díky klukům za přístup k zápasu".

Příští týden Vás čekají další přípravná utkání. S jakým cílem do nich půjdete?

"Příští týden sehrajeme tři utkání, všechny v rámci cesty do Maďarska a na Slovensko, ve kterých se chceme zaměřit opět na osvojování si nových věcí a sehrávání týmu. Tím, že budeme celkem čtyři dny na cestách, bude možnost se ještě lépe poznat i po lidské stránce. Každé utkání je potřeba využít naplno, aby náš herní projev na obou koncích hřiště vypadal líp a líp, protože ostré zápasy už jsou za dveřmi a myslím, že všichni už se moc těší, až to vypukne!"

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem