Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Zářijový turnaj v Ostravě

9.9.2024 |

První zářijový víkend jsme se vypravily na turnaj do Ostravy. Tento turnaj jsme již v minulosti navštívily s jinou kategorií a byly jsme moc spokojeny, takže i když to není zrovna nejblíže, tak jsme rády tuto nabídku využily. V pátek jsme vyjížděly z Prahy opravdu v brzkých ranních hodinách vlakem, ale dle atmosféry ve vlaku, to holkám vůbec nevadilo. Los na zápasy byl na nás mírný a tak nás čekaly v pátek 2 zápasy, v jedné hale, kdy jsme měly mezizápa pauzu.

V naší kategorii bylo celkem 14 družstev - z naší republiky a i ze zahraničí. My jsme v základní skupině měly soupeřky z Třince, ze Slovenska a z Polska, ani jednoho soupeře jsme neznaly a proto jsme vůbec nevěděly, co nás čeká.

První zápas, s Třincem, byl pro nás opravdu zahřívací, na holkách bylo znát, že jsme měly po soustředění pauzu a bohužel moc možností tréninku nebylo. Naštěstí pro nás, soupeř nebyl moc sehraný a tak jsme díky i lehčím košů zvítězily 55:10.

Druhý zápas byl ze soupeřkami ze Slovenska. Soupeřky měly velmi hezky propracované rozcvičení, až jsme se i trochu zalekly. Tento zápas byl z naší strany již pohlednější, povedly se nám i krásné kombinace, radost jsme měly z rychlých protiútoků, které jsou stále v této kategorii základem. Výhra 45:19.

I druhý den nám přál los na časy zápasů a tak jsme si mohly hezky přispat a vydatně nasnídat - u snídaně byl "boj" o palačiny a lívanečky, ale personál byl na tento dívčí nápor připraven :-) 

Třetí zápas byl se soupeřkami z Polska - tým Basket 4ever Ksawerov. Soupeřky se rozcvičovaly na chodbě, ve správný čas hlasitě s potleskem přiběhly na palubovky a společným pokřikem ve středovém kruhu se naše holky snažily zastrašit. Upřímně to holky opravdu překvapilo, ale nezaskočilo. Děvčata z Polska mohou ve své soutěži i v této kategorii využívat clony, naštěstí jsme měly zkušeného rozhodčího, který každou tuto clonu potrestal odpískaným útočným faulem. Dále nás soupeřky občas překvapily zdvojením a samozřejmě odstupovanou obranou, která nás zaskočí vždy. Tento soupeř nás prověřil, i když výsledek nakonec zní jednoznačně v nás prospěch 43:23.

První pozice ze skupiny nám zaručila soupeře z prvního místa skupiny D a to byl mistr ČR kategorie z minulého roku - Žďár nad Sázavou.  Na tento odpolední sobotní zápas jsme se netěšily, ani hráčky, ani my - trenérky. Herní styl tohoto týmu nám nevyhovuje, odstupovaná obrana v území šestky, kdy vždy někdo stojí v šestce nám připomíná skoro až zónovou obranu. A naše hráčky stále nechápou, co to znamená, využít v postupném útoku celou šířku hřiště. Bohužel ani nejsilnější hráčky v týmu se v tomto věku neumí srovnat se situací, že když překonají jednu hráčku, tak se na ně sesypou další 2-3 hráčky. Na tento zápas a prohru 32:50 jsme se snažily rychle zapomenout...

V neděli nás čekal poslední zápas, boj o 3. místo s našemi soupeřkami z Prahy, s družstvem Sparty. Dojem z tohoto posledního zápasu turnaje nebyl dvakrát veselý. Neproměňovaly jsme jasné pozice, soupeřkám jsme dovolovaly lehké koše, jelikož naše obrana nebyla vůbec důrazná a zdá se, že většina hráček se již viděla doma, jelikož naprosto nedodržovala pokyny. A ani doskok nefungoval...Po skončení zápasu na výsledkové tabuli svítila výhra 42:24. Takže z turnaje si odvážíme krásné 3. místo a my, trenérky, určitě spousta námětů, na čem zapracovat.

13.10.2024 |

První hrací víkend U13

17.8.2024 |

Soustředění U13

10.7.2024 |

Rozlučka U12 - nyní již tým U13