Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Rekordy a milníky v zámoří

7.9.2024 | Ženy A
WNBA je po olympijské pauze opět v plném proudu. A jak se daří hráčkám ZVVZ USK Praha za velkou louží?

Po pauze způsobené olympijskými hrami si Brionna připsala v utkání s LA Sparks 15 bodů, čímž překonala hranici 2000 bodů v WNBA. Je tak teprve dvanáctou hráčkou v historii klubu Connecticut Sun, které se tento milník podařilo překonat. Nově si také minulý týden zapsala sezónní maximum, když si v zápase proti Seattlu připsala 26 bodů, 6 doskoků, 1 asistenci a 2 zisky. V této sezóně si průměrně na zápas připisuje 13.2 bodů, 5.3 doskoků a 1.7 asistence. Její tým se po 34 zápasech drží na 3. místě tabulky a má jistý postup do play off.

Ezi tým se po pauze dá se říct trochu hledá. Seattle si připsal v posledních deseti utkáních čtyři vítězství a šest proher a propadl se v tabulce o jednu pozici na páté místo. Stejně tak jako Connecticut Sun má ale postup do vyřazovací fáze soutěže zajištěný. Ezi Magbegor se po olympijském bronzu vrátila do zámoří a překonává historické tabulky. Stala se teprve pátou hráčkou WNBA, která zaznamenala 70+ bloků ve více po sobě jdoucích sezónách. Stala se také třetí nejmladší hráčkou v historii WNBA, která dosáhla na metu 250 bloků v kariéře. Ezi průměrně zapisuje 11.9 bodů, 8.2 doskoků, 1.9 asistence a 2.2 bloku na zápas.

Isabelle Harrison a její Chicago Sky jsou momentálně na 8. místě základní části, tudíž se nachází na poslední postupové příčce. Postup však stále nemají jistý, jelikož na ně tlačí z 9. místa Atlanta Dream a z 10. místa Washington Mystics. Nenapomáhá jim ani jejich momentální forma, kdy z posledních deseti utkání vyhráli pouze dvě. Do konce základní části zbývá odehrát šest utkání a Chicago tak hraje o všechno. Izzy si průměrně na zápas průměrně připisuje 5.5 bodů a 3 doskoky.

Základní část WNBA končí 20. září. Sledujte hráčky ZVVZ USK Praha.

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem