Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

5. ročník Basketball Prague Open

2.9.2024 |
Tento víkend proběhl v hale Královka již pátý ročník basketbalového turnaje, který každoročně pořádá nadace Koše proti Drogám. Turnaj byl určen pro hráčky věkové kategorie U14 a mezi účastníky nechybělo ani domácí družstvo USK Praha.

Letošního ročníku se zúčastnily čtyři týmy, které se střetly v jedné skupině stylem každý s každým. Turnaje se zúčastnili domácí USK Praha, BŠ Tygři Praha, BK Klokani Ivanka pri Dunaji a MBK Stará Turá. První den nabídl čistě české a slovenské zápasy. Turnaj otevřelo utkání USK Praha proti BŠ Tygři Praha, kde po napínavých čtyřiceti minutách zvítězili Tygři. V souboji slovenských týmů měla lepší závěr MBK Stará Turá, která zvítězila nad Klokany.

Druhý hrací den sehrálo každé družstvo dvě zbylá utkání ve skupině. Nejdříve si Tygři Praha poradili s dalším soupeřem, kterým tentokrát byla MBK Stará Turá. USK vyzvalo Klokany, ale ani v tomto utkání se jim nepodařilo dotáhnout utkání do vítězného konce. Klokani po výhře nad USK následně nestačili na Tygry, kteří si připsali třetí vítězství a se stoprocentní bilancí postoupili do finále. Poslední utkání mezi USK Praha a MBK Stará Turá mělo rozhodnout o dalším finalistovi, protože šanci na postup měli všechny tři týmy. Výhra USK Praha o 11 bodů posunula domácí družstvo do boje o zlaté medaile. V zápase o 3. místo se tedy utkali BK Klokani Ivanka pri Dunaji a MBK Stará Turá. První vzájemné utkání dopadlo výhrou Staré Tury. V zápase o bronz to byla naopak Ivanka pri Dunaji, která dokázala vrátit soupeři porážku ze skupiny a získat medaile. Vstup do finále mezi BŠ Tygři Praha a USK Praha vyšel lépe Tygrům. Vytvořený náskok se jim podařilo udržet až do konce utkání a Tygři tak berou na turnaji 1. místo.

Celkové umístění jednotlivých týmů na turnaji Basketball Prague Open 2024 je následující:

  1. BŠ Tygři Praha
  2. USK Praha
  3. BK Klokani Ivanka pri Dunaji
  4. MBK Stará Turá

AllStar:

           Klára Jahodníková – BK Klokani Ivanka pri Dunaji

           Nina Foltínová – MBK Stará Turá

           Julie Táborská – USK Praha

           Beáta Přibylová – BŠ Tygři Praha

           Elena Majcher – USK Praha

 

MVP turnaje:

            Johana Diabelková – BŠ Tygři Praha

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem