Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

V semifinále proti Mexiku

23.8.2024 | Reprezentace
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA
Se stoprocentní bilancí postupuje český výběr do další fáze předkvalifikace v Mexiko City, když v posledním utkání skupiny porazily Venezuelu 86:49. O postup do finále se utkají s domácím Mexikem, které skončilo ve skupině B na druhém místě.

Úvodní rozskok byl nejdříve odložen z důvodu chybějící sanitky v hale. Utkání tak začalo téměř o půl hodiny později, ale českým hráčkám odložení nedělalo vůbec problém. V prvních pěti minutách to bylo od obou týmů střelecké představení a při stavu 20:15 pro český výběr si vybral venezuelský trenér time-out. Češky ve svém tempu pokračovaly i po oddechovém čase a po první čtvrtině vedly již dvouciferným rozdílem. Trenér Venezuely se snažil střídat obranné systémy a čekal, jak na to zareaguje český tým. Ten se nenechal rozhodit a pokračoval v navyšování bodového rozdílu. Několikrát se dopustil chyby, ale Venezuela nedokázala šance využít. V druhém poločase se týmu dařilo kontrolovat hru, a tak trenérka Romana Ptáčková protočila sestavou a rozložila zátěž mezi všech dvanáct hráček. V závěru už kvalita hry poklesla, ale české reprezentantky bez potíží udržovaly náskok a došly si pro postup do semifinále.

Gabriela Andělová byla spolu s Terezou Vyoralovou a Kateřinou Zeithammerovou nejlepšími střelkyněmi českého výběru s 12 body. Gabriela Andělová přidala ke svým bodům ještě 2 doskoky a 2 asistence. Tereza Vyoralová pak 3 doskoky a 1 blok. Veronika Šípová zaznamenala 4 body, 1 doskok a 1 zisk.

Česko – Venezuela 86:49 (30:19, 17:6, 20:10, 19:14)

Zeithammerová, Andělová a Vyoralová po 12, Reisingerová 11, Pospíšilová a Stoupalová po 8, Sklenářová 5, Šípová, Hamzová a Šotolová po 4, Čechová a Rokošová po 3

zdroj: cz.basketball

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem