Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Ze skupiny suverénně z prvního místa

21.8.2024 | Reprezentace
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA
Z prvního místa základní skupiny postoupily svěřenkyně Richarda Fouska na evropském šampionátu U16 divize B do další fáze turnaje. V posledním utkání skupiny D si poradily s výběrem Rakouska 83:42. Zítra je od 15:30 čeká čtvrtfinále proti Slovensku.

Duel měl podobný průběh jako předchozí utkání českého týmu na turnaji. Lvice se úvodních minutách lehce rozkoukávaly a zahřívaly do provozní teploty. V polovině první čtvrtiny byl stav 10:10. Pak se ale začala zlepšovat česká obrana, nutila soupeřky k chybám a závěr čtvrtiny už český tým ovládl 12:2. Ve druhé čtvrtině pak přišlo na řadu drtivé představení českého výběru, který ztráty Rakušanek trestal jedním lehkým košem za druhým. Výběr Rakouska nedal za druhou čtvrtinu ani jeden koš z pole a prohrál druhou desetiminutovku 4:21. Tím se rozdíl mezi oběma celky dostal mimo dosah a když pak Češky dobře vstoupily i do třetí čtvrtiny a přidaly dalších šestadvacet bodů, bylo rozhodnuto. V závěru tak už přišlo malé polevení a Rakušanky poslední čtvrtinu dokonce nejtěsnějším rozdílem vyhrály, na celkové pohodové výhře Češek to ale nic nezměnilo.

Střelecky vedla český tým sedmnáctibodová Barbora Šubová, čtrnáct bodů doručila Nela Holaňová a třináct Anna Běláčová. Češky zaknihovaly 25 útočných doskoků a donutily soupeřky ke 34 ztrátám, ze kterých daly přímo 31 bodů.

Sofia Robson si v tomto utkání připsala 9 bodů, 6 doskoků, 4 asistence a 3 zisky. Karolína Taušová pak 4 body, 3 doskoky a 1 asistenci.

Sofia Robson: „Do zápasu jsme nastoupily s tím, že chceme vyhrát, abychom postoupily ze skupiny z prvního místa. Povedlo se nám plnit pokyny pana trenéra přesto, že první čtvrtina byla vyrovnaná. Postupem času jsme se rychlými protiútoky dostaly do většího náskoku. Nyní nás čeká volný den a pak důležité utkání o postup do nejlepší čtyřky.“

Česko – Rakousko 83:42 (22:12, 21:4, 26:11, 14:15)

zdroj: cz.basketball

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem