Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Pravou nohou do předkvalifikace

20.8.2024 | Reprezentace
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA
První vítězství v předkvalifikaci na světový šampionát si zapsaly svěřenkyně Romany Ptáčkové, které porazily v úvodním utkání turnaje Mali 84:63. V dalším utkání je čeká v noci z úterý na středu Jižní Korea. Druhá výhra ve skupině by pro český tým znamenala prakticky stoprocentní jistotu postupu. Úvodní rozskok je naplánován na 1:30 ráno českého času a je možné ho sledovat na ČT sport.

Lepší vstup do utkání mělo Mali, když Češky nastřádaly během prvních tří minut tři rychlé ztráty. Mali šance využilo a šlo do vedení. Lvice se však dokázaly zkoncentrovat a začaly využívat své převahy, kterou měly v tomto utkání pod košem. V druhé čtvrtině přitlačily Lvice i na obranné polovině a hráčky Mali si nevěděly s dobrou defenzivou českého celku rady. Češky se živily rychlým přechodem na útočnou polovinu a jejich náskok stoupal. V závěru prvního poločasu rozhodčí zpřísnili svůj metr a Mali díky střílení trestných hodů dokázalo snížit. Skóre oscilovalo kolem hranice patnácti bodů rozdílu, v závěru ale znovu bodová série hráček Mali pomohla snížit před poslední desetiminutovkou na 55:65. V té se pak oba týmy dopouštěly mnoha chyb. Afričanky se  dostaly několikrát pod dvouciferná rozdíl, ale český tým dokázal v důležitých chvílích reagovat. V závěru nápor Mali odpadl a český tým mohl v klidu dohrát.

Veronika Šípová: „Na začátku utkání jsme udělali několik chyb, které nám komplikovaly hru a daly soupeři příležitost k útoku. Nicméně, jakmile jsme se zkoordinovali a začali plnit povinnosti, které jsme si před začátkem utkání stanovili, situace se výrazně zlepšila. Zápas byl velmi agresivní, což jsme od týmu Mali očekávali. Agresivní hra vyžadovala naše maximální soustředění a důslednou defenzivu. Přestože jsme měli mnoho ztrát, na kterých musíme do budoucna zapracovat, tak jsme dokázali zápas udržet pod kontrolou a dokázali jsme dovést zápas do vítězného konce.“

Kapitánka týmu Tereza Vyoralová zaznamenala 7 bodů a 5 doskoků. Veronika Šípová přidala 2 body a 4 doskoky. Gabriela Andělová pak 4 asistence a 3 doskoky.

Mali – Česko 63:84 (13:25, 22:23, 20:17, 8:19)

Reisingerová 21, Čechová 15, Sklenářová 11, Stoupalová 8,  Vyoralová a Hamzová po 7, Pospíšilová 5, Šípová a Zeithammerová po 2, Rokošová 1, Andělová 0

zdroj: cz.basketball

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem