Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

V Mexiku startuje předkvalifikace na MS

18.8.2024 | Reprezentace
Již zítra startuje v Mexiko City předkvalifikace o světový šampionát. Český výběr se pod taktovkou trenérky Romany Ptáčkové utká v základní skupině postupně s Mali, Jižní Koreou a Venezuelou. Utkání s Mali je na plánu zítra od 22:30 a je možné ho sledovat v přímém přenosu na ČT Sport.

Finální dvanáctka hráček, včetně Gabriely Andělové, Terezy Vyoralové a Veroniky Šípové, odcestovala do dějiště turnaje už minulý týden. Češky si zvykají jak na časový posun, tak na vyšší nadmořskou výšku. V Mexiku tak za tu dobu stihly několik tréninků a také přátelské utkání s výběrem Mexika, které skončilo vítězstvím Češek 57:45.

Gabriela Andělová zhodnotila přípravné utkání následovně: „Tvrdost soupeře určitě byla za hranou. Samozřejmě tady byli jejich rozhodčí, takže se to dost pouštělo. Ale i tak myslím, že jsme si potrénovaly, co jsme potřebovaly a aklimatizovaly jsme se. Zkusily jsme si i jinou zátěž, protože v tréninku jsme včera ještě na sto procent nešly. Je na nás ještě znát ten přesun. Věřím, že zítra to zase bude o trochu lepší a do prvního zápasu budeme připravené.“ (cz.basketball)

Program zápasů české reprezentace ve skupině A je následující:

19.8.2024  22:30  Mali - Česko

21.8.2024  01:30  Česko - Jižní Korea

22.8.2024  22:30  Česko – Venezuela

Tereza Vyoralová zhodnotila soupeře ve skupině následovně: „První zápas nás čeká Mali. Pravděpodobně nejdůležitější zápas v naší skupině. Je důležité pro nás do kvalifikace vstoupit co nejlépe, pak se nám bude hrát mnohem jednodušeji. Od Mali očekáváme hodně fyzickou, agresivní hru. Druhý zápas nás čeká Jižní Korea. To bude úplně jiný styl basketu. Korejky jsou hodně běhavé a velice dobré střelkyně. V třetím zápase nás čeká Venezuela. To popravdě ještě úplně nevím, co nás čeká. Video budeme mít až později, takže se na ně zaměříme až po prvních dvou zápasech.

Kvalifikační turnaj v Mexiko City má dvě skupiny (A a B). Do skupiny A byla nalosována Česká republika. Ve skupině B je Mexiko, Černá Hora, Nový Zéland a Mosambik. Z každé skupiny postoupí vždy dva nejlepší týmy, které se křížem utkají v semifinále a následném finále. Do kvalifikace na FIBA Women’s World Cup tak postoupí pouze vítěz celého kvalifikačního turnaje.

 

 

 

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem