Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

VERONIKA VORÁČKOVÁ BASKETBALISTKOU ROKU

16.8.2024 | Ženy A
Veronika Voráčková se poprvé stává basketbalistkou roku. Česká basketbalová federace odhalila výsledky každoroční ankety a Veronika se stává královnou minulé sezóny.

V minulém ročníku skončila Veronika Voráčková v této anketě na druhém místě. Letos si premiérově připsala vítězství. Tato pětadvacetiletá hráčka ZVVZ USK Praha získala toto ocenění po sezóně, kdy se se svým týmem znovu stala mistrem ligy a z Final Four Euroligy přivezla bronzové medaile. V týmu Natálie Hejkové patřila k nejvíce vytěžovaným hráčkám. V Eurolize průměrně zapisovala 7.8 bodu, 1.9 asistence a 3.8 doskoku. Každý druhý zápas dokázala zatížit soupeře dvouciferným počtem bodů. V české lize zapisovala průměrně 9.6 bodů, 6.2 doskoků a 3.5 asistencí. Premiérové vítězství v anketě ji udělalo velkou radost a hraní jí podle jejích slov v uplynulé sezóně opravdu bavilo. Vliv na to měla také skvělá atmosféra v týmu v průběhu celé sezóny.

Druhé místo v anketě obsadila Julia Reisingerová, která v loňské sezóně nastupovala v týmu Beretta Famila Schio. Třetí příčka pak patří Petře Holešínské, která působila v minulé sezóně ve španělském týmu Casademont Zaragoza.

Výsledky ankety Basketbalista roku 2023/2024:

Basketbalistka roku:

  1. Veronika Voráčková
  2. Julia Reisingerová
  3. Petra Holešínská

Basketbalista roku:

  1. Jan Veselý
  2. Tomáš Satoranský
  3. Vít Krejčí

Nejlepší mladá hráčka:

  1. Dominika Paurová
  2. Emma Čechová
  3. Valentýna Kadlecová

Nejlepší mladý hráč:

  1. Jakub Nečas
  2. Šimon Svoboda
  3. Tadeáš Slowiak

Nejlepší hráčka 3x3: Kateřina Galíčková

Nejlepší hráč 3x3: Kevin Týml

Nejlepší mladá hráčka 3x3: Petra Malíková

Nejlepší mladý hráč 3x3: Michal Svojanovský

Trenér roku – Cena předsedy ČABT: Jan Čech

Síň slávy: F.M. Marek

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem