Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Francie stříbrná

12.8.2024 |
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA
Nejvíce napínavé finále Olympijských her za poslední dobu. Hráčky Spojených států amerických v dechberoucím finále porazily Francii 67:66 a berou zlaté medaile. Francie si z domácího turnaje odnáší medaile stříbrné.

Od úvodního rozskoku až do poslední vteřiny utkání se jednalo o velmi vyrovnaný a napínavý zápas. V prvním poločase dokázaly Američanky v aréně Bercy několikrát bodově poodskočit svým soupeřkám. Ty se však vždy dokázaly znovu dostat do kontaktu a srovnat. Po poločasové přestávce se karty obrátily a byly to právě Francouzky, které si dokázaly za podpory domácích fanoušků vytvořit až dvouciferný bodový náskok. Hráčky Spojených států dokázaly odpovědět šňůrou 8-0 a znovu vyrovnat. Následně se týmy přetahovaly o každý bod a k vidění byly skvělé individuální a týmové akce. Byly to Američanky, které tři vteřiny do konce utkání vedly po trestných hodech Kahleah Cooper 67:64. Následně Francie stihla ještě přejít hřiště a vstřelit koš. O pár centimetrů to ale byl koš dvoubodový a utkání tak skončilo 67:66 pro Spojené státy americké, které získávají osmou zlatou medaili z Olympijských her v řadě. Francouzky vylepšily své umístění z Tokya (3. místo) a berou stříbrné medaile.

Valériane Ayayi odehrála ve finálovém utkání přes pětadvacet minut, v kterých si připsala 9 bodů, 2 doskoky a 1 zisk. Spolu s Ezi Magbegor byla vybrána za své výkony po dobu turnaje do All-Second Team.

Francie – USA 66:67 (9:15, 16:10, 18:20, 23:22)

 

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem