Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Austrálie bere bronz

12.8.2024 |
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA
Austrálie vybojovala v utkání o 3. místo proti Belgii bronzové medaile. Skvělým výkonem napomohla k zisku cenného kovu Ezi Magbegor, jejíž výkon se zapsal do historických tabulek. S efektivitou 45 dosáhla na historický úspěch, když se stala první hráčkou s tak vysokou efektivitou v utkání olympijského turnaje.

Po prohře v semifinále si oba týmy chtěli spravit chuť a zvítězit v utkání o 3. místo. Lepší vstup do utkání měly Belgičanky, které si hned v úvodu vytvořily šestibodový náskok. Opals se ale po tříbodové střele Alanny Smith dostali do tempa a srovnaly se soupeřem krok. Nadcházející minuty byly velmi vyrovnané a do druhé čtvrtiny šly Australanky s vedením o jeden bod. Týmy se přetahovaly o každý bod a několikrát se v průběhu prvního poločasu ještě vystřídaly ve vedení. Po poločasové přestávce se dokázaly lépe prosadit Australanky, které si i díky skvěle hrající Ezi Magbegor vytvořily až devítibodový náskok. Ten ale nedokázaly udržet, jelikož přišlo hluché místo a Belgičanky začaly stahovat a dokonce se dokázaly ujmout vedení. V průběhu čtvrté desetiminutovky bylo skóre opět vyrovnané. Opals však zaznamenaly další bodovou šňůru, na kterou už Belgie nedokázala reagovat.

Ezi Magbegor odehrála skvělé utkání, v kterém si připsala 30 bodů, 13 doskoků, 3 asistence, 3 bloky a 2 zisky. Za své výkony byla Ezi vybrána spolu s Valériane Ayayi do All-Second Team.

Austrálie si tak na své konto přidala první basketbalovou medaili od roku 2012, kdy na hrách v Londýně získala bronz.

Belgie – Austrálie 81:85 (19:20, 17:17, 25:23, 20:25)

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem