Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Maďarky vrátily Lvicím prohru

10.8.2024 | Reprezentace
zdroj: cz.basketball
zdroj: cz.basketball
Odvetné utkání proti maďarskému výběru sehrály české Lvice v pátek v Székesfehérváru. Po výhře ve čtvrtečním duelu přišla proti stejnému týmu porážka 59:69, která je první prohrou Lvic v přípravě na předkvalifikaci o světový šampionát. Na tu Lvice odlétají už v úterý.

České hráčky měly výborný vstup do utkání, kdy dokázaly reagovat na agresivnější obranu domácích a hned v úvodu si vytvořily sedmibodový náskok. Ten se jim, i přes oddechový čas maďarského trenéra, podařilo navýšit až na dvouciferný bodový rozdíl. Maďarky se však nevzdávaly a zlepšeným výkonem postupně bodové manko smazávaly. Ve třetí čtvrtině následně Maďarsko srovnalo a Češky ve zvytku utkání už recept na další bodové odskočení nenašly. Domácí také využily nižší střelecké úspěšnosti Lvic v poslední desetiminutovce a došly si pro vítězství. 

Martin Bašta (asistent trenérky českého týmu): "Soupeř hrál daleko lépe než včera. Prvních patnáct minut jsme hráli svěže, uvolněně, měli jsme vysoké střelecké procento z pole a pak soupeř extrémně přitvrdil a s tou jejich bojobnou hrou jsme se nedokázali vyrovnat. Tam byl rozdíl oproti včerejšku, kdy nám zřejmě došly síly. Pokračování zápasu už bylo podle not soupeře. Pkyny byly dostat míč lépe dovnitř. Bohužel jsme volili rychlé a uspěchané střely. Z toho pramenil výběr střel, kdy jsme se nedostávali do pozic, do kterých jsme chtěli jinak. Jinak je to ale úspěšná příprava a porážka přišla v ideální moment. Byla to skvělá příprava na to, co nás může čekat v Mexiku. Mali bude myslím hrát dost podobně, čeká nás extrémní tlak na míč i bez míče, do toho daleko tvrdší hráčky."

Maďarsko - Česko 69:59 (11:23, 16:12, 18:10, 24:14)

Reisingerová 12, Vyoralová 10, Pospíšilová a Čechová po 9, Šotolová 6, Šípová 4, Sklenářová, Zeithammerová a Andělová po 3, Rokošová a Vitulová 0

zdroj: cz.basketball

 

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem