Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Postup do semifinále

10.8.2024 | Reprezentace
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA
Česká reprezentace žen do osmnácti let jede od úvodu turnaje na vítězné vlně a ve čtvrtfinále evropského šampionátu divize B zdolala Bosnu a Hercegovinu 84:47. Češky podaly na turnaji nejlepší výkon a zaslouženě postoupily do dnešního semifinále, kde se utkají s Řeckem. Úvodní rozskok je naplánován na 20:00.

Češky byly v utkání prakticky od začátku lepším týmem, postupně až dominovaly a vedly téměř o čtyřicet bodů, přesto nepolevovaly v nasazení a potvrzovaly slova trenérů o nutnosti týmového výkonu v předzápasových rozhovorech. Za stavu 5:6 ze svého pohledu předvedly skvělou obrannou a rychlými brejky sérii 16:0 a vybojovaly si náskok, který od té doby bez větších problémů kontrolovaly. Bosna sice zavřela první čtvrtinu šesti body v řadě, ale český tým pokračoval v klidném výkonu a po šestkách Evy Kameníkové šel čtyři minuty před pauzou poprvé do dvacetibodového trháku. Bosenky tlačily míč na sílu pod koš, ale často z toho byly zbytečné ztráty, které Češky s přehledem trestaly, navíc hráčky v modrém zahazovaly spoustu proměnitelných pozic.

Celkem spáchala Bosna 27 ztrát, Češky soupeřky i přeskákaly a chyby soupeřek potrestaly přímo 43 body. Žádná ze Lvic tek nemusela před jistou porcí tří utkání ve stejném počtu dní odehrát přes 25 minut, a naopak každá si zahrála alespoň deset minut. To se ukázalo i na bodovém přídělu, když všechny hráčky daly alespoň čtyři body a nejlepší střelecké duo Ema Bláhová – Kateřina Kalná mělo na kontě bodů deset.

Ela Zídková v tomto utkání odehrála přes 18 minut a zaznamenala 7 bodů, 4 doskoky a 1 zisk.

Česko – Bosna a Hercegovina 84:47 (21:12, 20:8, 22:12, 21:15)

Bláhová a Kalná po 10, Kameníková a Brzoňová po 9, Staňková a Štenclová po 8, Zídková 7, Pilařová 6, Hamzová 5, Večeřová, Pavelcová a Vaňková po 4

Zdroj: cz.basketball

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem