Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Příprava Lvic vrcholí

9.8.2024 | Reprezentace
zdroj: cz.basketball
zdroj: cz.basketball
Česká reprezentace se momentálně připravuje v maďarském Székesfehérváru, kde včera sehrála přípravné utkání proti maďarskému výběru. Tým je již v téměř kompletní sestavě před nadcházející předkvalifikací o světový šampionát v Mexiku a v Maďarsku jsou také tři hráčky ZVVZ USK Praha – Tereza Vyoralová, Gabriela Andělová a Veronika Šípová.

První utkání s reprezentací Maďarska dopadl na výbornou, když svěřenkyně Romany Ptáčkové přehrály domácí 70:59. Oba týmy jsou v přípravě na již zmíněnou předkvalifikaci. Maďarsko čeká cesta do Rwandy, kde se utká se Senegalem, Filipínami a Brazílií.

Od úvodních minut se jednalo o utkání ve vysokém tempu. Maďarky se snažily bodově poodskočit, ale Češky držela ve hře jejich agresivní obrana a na konci první čtvrtiny se dokázaly dostat i do mírného vedení. Náskok dokázaly v úvodu druhé desetiminutovky ještě navýšit na 25:18, když se trefily Pospíšilová a Reisingerová. Následně to byly ale Maďarky, které zaktivnily hru na obranné polovině a snižovaly bodové manko. Po poločasové přestávce předvedly Češky opět skvělý nástup, kdy byly vidět na obou polovinách hřiště a jejich náskok opět narůstal. V jednu chvíli byl rozdíl ve skóre rovných dvacet bodů. Maďarky se v závěru utkání pokusily ještě o zvrat, ale Lvice své vedení udržely a došly si pro další vítězství v přípravě. Dnes čeká Lvice odveta od 17:00

Maďarsko – Česko 59:70 (14:16, 14:17, 11:21, 20:16)

Reisingerová 17, Pospíšilová a Šotolová po 14, Vyoralová 11, Sklenářová a Vitulová po 4, Rokošová, Šípová a Čechová po 2, Zeithammerová a Andělová 0

zdroj: cz.basketball

18.10.2024 | Chance ŽBL

Z Trutnova s vítězstvím

17.10.2024 | Chance ŽBL

Do Trutnova už v pátek

16.10.2024 | Euroliga

Vítězství nad Györem