Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Stoprocentní bilance

7.8.2024 |
Zdroj: FIBA
Zdroj: FIBA
Evropský šampionát U18 divize B je v plném proudu a bilance českého týmu je ve skupině C prozatím 2-0. Dnes čeká svěřenkyně Viktora Pruši poslední skupinové utkání proti Islandu. Úvodní rozskok je naplánován na 20:00.

Hráčka USK Praha Ela Zídková se probojovala do konečné nominace trenéra Viktora Pruši. Tým má za sebou již dvě utkání ve skupině C, a to se stoprocentní bilancí. Nejdříve si hráčky do 18 let poradily s výběrem Rakouska poměrem 80:69. Klíčovým momentem utkání byl vstup do třetí čtvrtiny, kdy Češky zlepšily hru na obou polovinách hřiště a vytvořily si dvouciferný náskok. Ten se jim podařilo udržet až do konce utkání, i když se Rakušanky v závěru snažily o snížení. Druhé utkání ve skupině odehrály Češky proti Slovenkám. Zápas to byl velmi vyrovnaný až do úplného konce a týmy se několikrát prostřídaly ve vedení. V závěru se Česku podařilo zaznamenat šestibodovou šňůru a dovést utkání do vítězného konce (64:57). Ela si v utkání proti Rakousku připsala 6 bodů a 7 doskoků. Proti Slovensku zaznamenala 11 bodů, 8 doskoků a 3 zisky.

Odkaz na dnešní utkání s Islandem naleznete níže:

6.10.2024 |

1.liga na domácí palubovce

22.9.2024 |
22.7.2024 |

Bronzové medaile a postup do divize A