Stále stoprocentní

10.7.2024
Další utkání, další vítězství a zatím stoprocentní bilance hráček do dvaceti let na evropském šampionátu divize B. V pravé poledne rozehrály Češky čtvrtfinálovou skupinu duelem s Islandem a po velmi vyrovnaném utkání vítězí 67:61. Lvice tak udělaly první krok k postupu do semifinále.
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA

Skóre utkání otevřela v prvním útoku proměněnou tříbodovou střelou islandská hráčka Eliasdottir. Na druhé straně jí však stejnou mincí oplatila hned v dalším útoku Dominica Hynková. Pak to byly ale pouze hráčky Islandu, které na své konto přidávaly body a vytvořily si tak šestibodový náskok. V závěru první čtvrtiny však Lvice zabraly, trefily důležité střely a pomocí osmibodové šňůry se dostaly do vedení. Po dobu prvního poločasu už svůj náskok udržely. Ihned zkraje druhého poločase si další tříbodovou střelou Dominicy Hynkové vytvořily svěřenkyně Marcely Krämer poprvé v utkání dvouciferný bodový náskok. Následně se hráčky začaly trápit na útočné polovině a nepomáhala ani procentuální úspěšnost trestných hodů. Island začal stahovat a dokázal se přiblížit na pět bodů. Souboj na palubovce byl velmi vyrovnaný. Trenér Islandu na střelecké trápení českého týmu reagoval také změnami v obranném systému, ale Lvice už zápas nepustily a dovedly ho do vítězného konce. V tomto velmi těžkém utkání se dařilo Češkám hlavně na doskoku, kde kralovala především Emma Čechová. Český tým doskočil v zápase padesát jedna míču, z čehož sama Čechová dvacet tři.

Jana Klečková (asistentka trenéra): Od začátku utkání jsme se trápili. Nepomohla i sporná rozhodnutí rozhodčích. Přes utrápený výkon bereme vítězství. 

Zítra se utká česká reprezentace U20 s Ukrajinou. Zápas je možné sledovat od 12:00 na níže uvedeném odkazu.

Česko – Island 67:61 (24:17, 12:10, 12:16, 15:13)

Hynková 15, Paurová 14, Čechová 10, Brožová 8, Kadlecová 7, Kytlicová 4, Velichová 3, Staňková 2