Vítězně i se Slovenskem

7.7.2024
Druhý den šampionátu a druhé vítězství. Taková je bilance Lvic U20 na evropském šampionátu divize B v bulharské Sofii. Po Švýcarsku si v dnešním podvečerním utkání dokázaly poradit i se Slovenkami, které porazily 79:69.
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA

Špatný vstup do utkání trápil svěřenkyně Marcely Krämer i v dnešním utkání proti Slovensku. Hned v první čtvrtině si totiž Slovenky vytvořily pětibodový náskok. Český tým však dokázal po dvou proměněných trojkách Johany Staňkové skóre otočit a snažil se převzít otěže zápasu. Ke konci čtvrtiny si Lvice dokázaly vytvořit až osmibodový náskok, když využily nevynucených ztrát soupeře. V druhé desetiminutovce se Češkám podařilo díky aktivitě na útočné polovině náskok ještě dvojnásobně navýšit. Následně však díky nevynuceným chybám o svůj náskok přišly a Slovenky se dotáhly na rozdíl jednoho koše. Do poslední čtvrtiny nastoupily na české straně poprvé do hry Dominika Paurová a Emma Čechová. Ty napomohly týmu k vytvoření osmibodové šňůry, která definitivně rozhodla o dalším vítězství českých Lvic.

Dnešní vítězství znamená pro české Lvice jistý postup do osmifinále. Postup si zajistily ještě před odehráním posledního utkání v základní skupině proti Irsku. Toto utkání je na plánu zítra od 12:00.

Jana Klečková (asistentka trenéra): „Stále hledáme na ME formu, kterou jsme měli v přípravě. Přesto bereme cenné vítězství. Musíme se morálně i psychicky zvednout a s pokorou přistupovat ke každému utkání. Máme cíl, který se pokusíme splnit. Všichni nás pasují do role favorita a tato role nám zatím moc nevyhovuje a svazuje ruce.“

Slovensko – Česko 69:79 (16:24, 20:24, 21:16, 12:15)

 Velichová 17, Kadlecová 15, Staňková 11, Hynková 8, Brožová 7, Čechová a Vydrová po 6, Kytlicová a Trávníčková po 4, Paurová 1, Petlanová a Mezihoráková 0

Odkaz na přímý přenos zítřejšího utkání s Irskem naleznete níže: