Vstup do turnaje pravou nohou

6.7.2024
Zápasem se Švýcarskem odstartovaly svěřenkyně Marcely Krämer v bulharské Sofii evropský šampionát divize B do dvaceti let. Po špatném vstupu do utkání však v průběhu dokázaly přebrat otěže zápasu a slaví svou první výhru na turnaji. Švýcarky přehrály 76:66.
zdroj: FIBA
zdroj: FIBA

Úvod utkání patřil hráčkám Švýcarska. Ty se dokázaly po chybách Česka ihned dostat do vedení a v průběhu první čtvrtiny si vybudovat osmibodový náskok. Na to reagovala trenérka Krämer oddechovým časem. Ten svůj účel nesplnil, jelikož se Švýcarkám podařilo svůj náskok v první čtvrtině ještě navýšit. Češky tak šly do druhé čtvrtiny s čtrnáctibodovou ztrátou. Tuto ztrátu se jim však během druhé desetiminutovky podařilo smazat, když zlepšily svůj výkon na obranné polovině hřiště. Následně byl duel velmi vyrovnaný a Švýcarky byly bodově mírně ve výhodě. Klíčová byla poslední čtvrtina, kdy za stavu 59:62 zaznamenaly Češky jedenáctibodovou šňůru. K té jim pomohly především dvě proměněné trojky českého výběru. Trenér švýcarského národního týmu reagoval na otočení zápasu oddechovým časem. Češky si však do konce utkání dokázaly vývoj zápasu pohlídat a připisují si svou první výhru na turnaji. Karolína Petlanová si za svůj pobyt na hřišti dokázala připsat jeden doskok a jednu asistenci.

Již zítra čeká české Lvice U20 další utkání v základní skupině, kdy od 17:00 vyzvou výběr Slovenska. S těmi odehrály v přípravě dvě vzájemná utkání a s obou vyšly vždy jako vítěz. Také zítřejší utkání je možné sledovat na YouTube.

Česko – Švýcarsko 76:66 (13:27, 26:13, 20:22, 17:4)

 Kadlecová 23, Hynková 15, Paurová 12, Čechová 7, Velichová 6, Brožová 4, Kytlicová 3, Trávníčková, Vydrová, a Staňková po 2, Petlanová a Mezihoráková 0