Novinky ze zámoří

3.7.2024
Zámořská WNBA je v plném proudu a tým ZVVZ USK Praha má v soutěži rovnou tři hráčky pro nadcházející sezónu – Ezi Magbegor, Brionnu Jones a Isabelle Harrison. Za poslední týdny se toho událo hodně – prodloužení smlouvy, výběr do WNBA All-Star, klubový rekord v počtu bloků a mnoho dalšího. Pojďme si uplynulé týdny z pohledu hráček ZVVZ USK Praha v WNBA shrnout.
zdroj: wnba.com
zdroj: wnba.com

Ezi Magbegor a její Seattle Storm jsou momentálně na čtvrté pozici s bilancí 13-6. Daří se jim především na domácí palubovce, kde zatím prohráli pouze jediný zápas. Ezi má na kontě již čtyři double-double v sezóně a také navýšila její dosavadní rekord v počtu zápasů, kdy dala dva a více bloků. Svůj rekord v dresu Seattlu navýšila už na 14 utkání. V celé WNBA je to čtvrtá nejdelší šňůra v historii a není se tak čemu divit, že Ezi v letošní sezóně kraluje statistice bloků v celé lize. Fanoušky Seattle Storm také potěšila prodloužením kontraktu. Ezi bude tak možné sledovat v dresu Seattlu i v další sezóně WNBA.

Brionna Jones se po zranění vrátila ve velmi dobré formě a je znovu klíčovou hráčkou týmu Connecticut Sun, který je momentálně na druhé příčce s bilancí 15-4. Brionna se v prvních týdnech soutěže dostávala zpět do zápasového tempa. Momentálně v zápase v průměru nastupuje na více než 25 minut a dává v průměru přes 13 bodů na zápas. Díky svým výkonům byla vybrána již po třetí do WNBA All-Star týmu, který se 20. července utká po druhé v historii s výběrem USA. Ten se připravuje na blížící se Olympijské hry v Paříži. A právě kvůli Olympiádě je systém soutěže pro letošní sezónu pozměněný. Celá soutěž WNBA bude od 21. července pozastavena a rozjede se znovu 15. srpna. Poslední klubové zápasy jsou na plánu 17. července. V sobotu 20. července se pak ve Phoenixu uskuteční již zmiňované All-Star Game. Celá akce nebude však jen o tomto zápase. Budou to především dva dny plné WNBA aktivit.

Isabelle Harrison a její Chicago Sky jsou momentálně na osmém místě WNBA s bilancí 7-11. V dosavadním průběhu sezóny jsou výkony Chicaga jak na houpačce. V posledních deseti zápasech si tým připsal čtyři výhry a šest porážek. Průměrná herní vytíženost Isabelle je momentálně přes 14 minut na zápas.

Sledujte hráčky ZVVZ USK Praha v zámořské WNBA.