Mládež USK Praha na Olympiádě dětí a mládeže

1.7.2024
Minulý týden se v jihočeském kraji odehrál jedenáctý ročník Olympiády dětí a mládeže. Své zastoupení mělo na těchto hrách i USK Praha, a to dokonce několikačlenné. Do konečné nominace Prahy se probojovalo celkem pět hráček USK Praha. Za výběr středočeského kraje pak nastoupily další dvě hráčky.

Celkem sedm hráček kategorie U15 se probojovalo do užší nominace na Olympiádu dětí a mládeže, která se konala v termínu 23. – 27. červen. Za Prahu nastoupily do turnaje Barbora Luxová, Anežka Misíková, Sofia Robson, Ema Nováková a Daniela Tonková. Ve výběru středočeského kraje byly další dvě hráčky, a to Ema Bartošová a Barbora Čálková.

Pražský výběr odehrál svou tříčlennou skupinu bez porážky a následně čekal na svého soupeře do semifinále. Tím byl také neporažený Středočeský kraj. V souboji sousedských krajů byly lepší ten Středočeský, který následně postoupil do finále. Pražanky se utkaly s týmem z Moravskoslezského kraje v utkání o 3. místo. Zde potvrdily svoji formu ze základní skupiny a získaly po vítězství 56:27 bronzové medaile.

Výsledky Hlavního města Praha v průběhu her:

Pardubický kraj – Hlavní město Praha                      18:77

Hlavní město Praha – Olomoucký kraj                    104:35

Hlavní město Praha – Jihočeský kraj                        58:35

Středočeský kraj – Hlavní město Praha                    52:43

Hlavní město Praha – Moravskoslezský kraj             56:27

Středočeský kraj měl ve své skupině A další tři soupeře, s kterými si během základní skupině poradil s velkým přehledem. V semifinále ho čekala právě Praha, kterou v napínavém utkání porazil 52:43 a postoupil tak do finále. Souboj o zlaté medaile nabídl velmi vyrovnaný souboj, který skončil těsným vítězství Středočešek. Naše hráčky Ema Bartošová a Barbora Čálková si tak z Olympiády dětí a mládeže odvážejí zlaté medaile.

Výsledky Středočeského kraje v průběhu her:

Středočeský kraj – Liberecký kraj                          102:4

Karlovarský kraj – Středočeský kraj                         84:27

Královehradecký kraj – Středočeský kraj                  71:49

Středočeský kraj – Plzeňský kraj                             63:37

Středočeský kraj – Hlavní město Praha                    52:43

Středočeský kraj – Královehradecký kraj                 58:53