PŘÍPRAVA LVIC U20 VRCHOLÍ

29.6.2024
Již příští týden odstartují první mládežnické šampionáty v tomto roce. První na řadě budou ženy U20, jejichž cílem se bude v bulharské Sofii navrátit na evropském šampionátu do divize A. Včera sehrály svěřenkyně Marcely Krämer předposlední přípravné utkání před odletem do dějiště šampionátu. Soupeřem jim byl v brněnské hale Vodova výběr Slovenska, s kterým se Lvice utkají i v základní skupině turnaje.
Ilustrační foto
Ilustrační foto

Příprava začala hráčkám do dvaceti let už na konci května. Za tu dobu stihly přípravné kempy v Česku a také dva mezinárodní turnaje. První turnaj odehrály ve Francii s bilancí 2-1. Soupeřem jim bylo Finsko, Francie a Litva.

Česko – Finsko           89:75

Česko – Francie           68:78

Litva – Česko                66:75

Luisa Vydrová byla zvolena do All-Star týmu turnaje. Charlotte Velichová pak byla vyhlášena MVP turnaje.

Nadcházející týden čekal Lvice U20 turnaj v Portugalsku, kde si připsaly jednu výhru a dvě porážky.

Česko – Španělsko      47:90

Portugalsko – Česko   65:71

Česko – Polsko             57:62

Poslední příprava je ve znamení dvojzápasu se Slovenskem. Včera  sehrály Lvice U20 první vzájemné utkání a připsaly si v něm vítězství 97:56.

V nominaci trenérky Marcely Krämer je hráčka ZVVZ USK Praha Karolína Petlanová, která se po úspěšném zvládnutí maturity připojila do přípravy. USK má však v reprezentačním týmu zastoupení i v realizačním týmu. Asistentkou hlavní trenérky je Jana Klečková, hlavní trenérka juniorek U19 a 1.ligy žen.

Asistentka trenéra Jana Klečková nám zhodnotila včerejší utkání proti Slovensku následovně:

„Od prvních minut utkání se Slovenskem jsme diktovali tempo hry a šli ihned do vedení. Do utkání nastoupilo 10 hráček, kterým byla rovnoměrně rozdělena minutáž na hřišti. Do utkání nezasáhly Charlotte Velichová, která má zdravotní problémy a Emma Čechová, která dostala volno po absolvování přípravy se seniorskou reprezentací. V neděli nás čeká poslední přípravné utkání před odletem na ME.“

Poslední přípravné utkání proti Slovensku má česká reprezentace žen do 20 let na plánu zítra od 10 hodin v hale Vodova.