I po druhé vítězně

21.6.2024
I druhé utkání proti Finsku zvládly svěřenkyně Romany Ptáčkové vítězně, když přehrály soupeřky ze severu 83:70. Z hráček ZVVZ USK Praha zasáhly do utkání Veronika Voráčková a Veronika Šípová.

Dalo by se říct, že se včerejší utkání v Kutné Hoře dost podobalo utkání na Královce. Český tým využíval své síly pod košem, za to Finkám se opět dařila střelba za tři body. Češky definitivně převzaly otěže zápasu ke konci první čtvrtiny, kdy se jim dařila rychlá hra dopředu. Od té chvíle již Finky nepustily do vedení a hlídaly si svůj náskok, který se během druhé čtvrtiny vyšplhal až na dvouciferný rozdíl. Stejně tak jako ve středečním utkání v Praze se Finky nechtěly v úvodu druhého poločasu vzdát a přitvrdily na obranné polovině, čímž nutily české Lvice ke ztrátám. Hostující celek se tak dostal opět do bodového kontaktu. V rozhodujících chvílích však Češky znovu zabraly a díky dvanáctibodové šňůře si došly pro druhé vítězství během čtyřiadvaceti hodin.  

Veronika Voráčková odehrála v přípravném duelu necelých dvacet minut a zaznamenala 2 body, 5 doskoků a 5 asistencí. I Veronika Šípová odehrála necelých dvacet minut, v kterých stihla 6 bodů a 6 doskoků.

Další přípravné utkání se uskuteční v úterý 25.6. od 18 hodin, kdy svěřenkyně Romany Ptáčkové přivítají v hale Královka výběr Slovenska. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal.

Česko – Finsko 83:70 (24:20, 25:19, 16:16, 28:15)

Paurová 18, Vitulová a Rokošová po 11, Holešínská 9, Pospíšlová 7, Zeithammerová a Šípoví po 6, Malíková 5, Šotolová 4, Čechová, Voráčková a Hamzová po 2

zdroj: cz.basketball