Česko - Finsko 1:0

20.6.2024
Česká reprezentace pod vedením trenérky Romany Ptáčkové odehrála první přípravné utkání na předkvalifikaci o světový šampionát. Na domácí palubovce haly Královka české Lvice přehrály Finsko 84:72.

V nominaci na včerejší utkání se objevily všechny pozvané hráčky ZVVZ USK Praha. Veronika Voráčková a Tereza Vyoralová pak nastoupily i v základní sestavě českého týmu. Vstup do utkání měl lepší finský výběr, který se dostal do sedmibodového vedení. Národní tým pak dokázal vyrovnat tempo Finek a šel do vedení 12:11. V první čtvrtině se střelecky dařilo hlavně Julii Pospíšilové, která zaznamenala sedm bodů. Vyrovnaný ofenzivní basketbal pokračoval i dál a český tým držel těsný náskok. Finky držela ve hře zejména skvělá střelba trojek, trefily se hned sedmkrát. Před poločasem, ale Češky přitvrdily, vynutily si několik ztrát soupeře a z ničeho nic vedly dvouciferným rozdílem. Češky nepolevovaly a vytvořily si až sedmnáctibodové vedení, které však do konce utkání nedokázaly udržet. Finsko na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny znovu zabralo a snížilo na rozdíl osmi bodů. Lvice však dvěma proměněnými trojkami nápor odrazily a český tým si závěr utkání dokázal pohlídat.

Tereza Vyoralová byla ve včerejším utkání nejvytíženější hráčkou ZVVZ USK Praha. Za necelých 23 minut hry zaznamenala 6 doskoků, 6 asistencí a 3 zisky. Veronika Voráčková pak přidala 7 doskoků, 3 asistence a 2 zisky. Gabriela Andělová zapsala 2 doskoky, 3 asistence a 2 zisky.

Dnes se oba týmy utkají znovu, tentokrát ve sportovní hale Klimeška v Kutné Hoře. Úvodní rozskok je naplánován na 18:00. Vstupenky na utkání je stále možné zakoupit v síti Ticketportal. Duel je také možné sledovat na kanálu ČT Sport Plus.  

Česko – Finsko 84:72 (24:20, 23:19, 19:15, 18:18)

Reisingerová 22, Pospíšilová 20, Čechová 12, Kopecká, Hamzová a Stoupalová po 8, Zeithammerová 4, Voráčková 2, Vyoralová, Andělová, Malíková a Šípová 0

 

zdroj: cz.basketball