Mládež USK Praha na Basketball Prague Games

17.6.2024
V termínu od 13. do 16. června se mládež USK Praha zúčastnila mezinárodního basketbalového turnaje Basketball Prague Games. USK se představilo rovnou ve čtyřech kategoriích – nejmladší minižákyně U11, starší minižákyně U13, starší žákyně U15 a juniorky U19. Výsledkem je jedna zlatá a dvě stříbrné medaile.

Juniorky U19

Nejstarším týmem USK Praha na turnaji byly juniorky U19, které v základní skupině postupně porazily VfB Hermsdorf, BA Tygřice Louny a Basketbal Čelákovice. Páteční odpoledne pak čekalo USK čtvrtfinále s polským týmem Basket Team Suchy Las. I zde si se svým soupeřem juniorky dokázaly poradit a postoupily do semifinále, kde narazily na druhý celek skupiny B, Slovanka Roudnice. V napínavém a vyrovnaném utkání otočily dorostenky USK vývoj utkání ve svůj prospěch a postoupily do finále, které se odehrálo v neděli na domácí půdě v hale Královka. Finále bylo od začátku v režii USK a hráčky zcela kontrolovaly vývoj utkání. Po výhře 32:16 převzaly z rukou organizátorů zlaté medaile. Hráčky USK se po celý čas turnaje prezentovaly rychlou hrou dopředu a agresivní obranou hráče s míčem. Jejich aktivita v obraně vedla k přesilovým situacím, které se jim zpravidla dařilo řešit. Do All-Star týmu turnaje se dostala Viktorie Štaflová, které gratulujeme.

Nejmladší minižákyně U11

Naše nejmenší se v základní skupině potkaly s Jižními Supicemi, Tygry Praha, Brandýsem nad Labem a polským týmem MSK Ósemka Skierniewice. Ani v jednom z úvodních tří utkání nepoznaly porážku. Důležitá výhra byla především ta nad Tygřicemi z Prahy. Na toto utkání přišla naše hráčky kategorie U11 podpořit hráčka ZVVZ USK Praha Veronika Šípová. V napínavém a vyrovnaném duelu dodala holkám motivaci a USK zvítězilo 37:35. V semifinále narazilo USK již podruhé na Jižní Supice a stejně tak jak v prvním vzájemném utkání dokázalo zvítězit. Finále kategorie U11 se odehrálo v sobotu v hale Královka. USK zde narazilo na své známé soupeře Tygry Praha. Byly to však Tygři, kteří ve finále zvítězily 31:19. USK si tak z turnaje odnáší skvělé stříbrné medaile. Turnajové střelecké soutěže se zúčastnila za USK Praha Eliška Vidová, které gratulujeme.

zdroj foto: Basketball Prague Games

 

Starší minižákyně U13

Další stříbrné medaile z turnaje přidaly hráčky kategorie U13. Ty se nejdříve v základní skupině utkaly s MKS Ósemka Skierniewice I, MKS Ósemka Skierniewice II, ACS Ralph Brasov 2 a Tygry Praha s bilancí 3-1. Jedinou porážku ve skupině si připsaly hráčky USK proti prvnímu výběru MKS Ósemka Skierniewice. Druhá příčka v základní skupině kvalifikovala tým U13 přímo do semifinále, kde si hráčky poradily s Tygřicemi z Prahy. I starší minižákyně tak čekalo v neděli finále na Královce. Soupeřem se jim stal již zmiňovaný polský tým MKS Ósemka Skierniewice. Začátek utkání vyšel lépe USK, ale v průběhu zápasu přebraly opět otěže zápasu hráčky z Polska. USK Praha tak v kategorii U13 obsadilo 2. místo. Do All-Star týmu byly vybrané Kateřina Pelešková a Viktorie Parmová. Hráčkám i celému týmu gratulujeme.

zdroj foto: Basketball Prague Games

 

Starší žákyně U15

Povedenou sezónu zakončily na pražském turnaji i starší žákyně U15, které šly do turnaje s úzkou rotací hráček. Tým USK Praha odehrál v základní skupině utkání proti KP Brno, Tygrům Praha a UKS Victoria Plewiska s bilancí 1 výhra a 2 prohry. Ve vyřazovací části soutěže následně podlehly Tygrům z Prahy a v zápase o třetí místo týmu KP Brno. Celek USK Praha tak skončil na 4. místě. Trenérka týmu U15 však hodnotí tento turnaj kladně, jelikož tým odehrál dobré zápasy a hrály především hráčky, které měly během sezóny menší herní vytížení. Do All-Star týmu kategorie U15 se dostala za USK Praha Adéla Kočárková. Daniela Tonková se pak umístila na celkovém třetím místě v počtu vstřelených bodů. Hráčkám gratulujeme!

zdroj: Basketball Prague Games

 

Všem týmům gratulujeme a věříme, že si hráčky toto zakončení sezóny užily!