Používáme cookies

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Z turnaje si odnášíme medaili

13.6.2024 |
my si z turnaje odnášíme krásné 2. místo
my si z turnaje odnášíme krásné 2. místo
Výsledky v základní tabulce : USK X Jižní supice 56:11, USK X Tygři Praha 37:35, USK X MSK polsko 41:19, USK X Brandýs 30:24.

Jako tým kategorie U11 jsme vystoupily na turnaji basketbal prague games 13.-16-6. 2024. Naše ambice od začátku směřovaly vysoko. Měly jsme možnost soupeřit i se zahraničním týmem MSK z polska, mezi další soupeře patřili Jižní supice, Brandýs nad labem a “staří známí” tygři praha. Musím zmínit čtvrteční utkání, kde našimi rivalkami byly tygřice. Do tohoto utkání jsme vstoupily s obrovskou motivací vyhrát, podpořit nás přišla naše reprezentantka a hráčka ZVVZ USK Veronika Šípová, která nám dodala naději a odhodlání. Soupeřkám také chyběly některé velmi důležité hráčky a jejich klíčové hráčky se moc nechytaly. Na druhou stranu musím vyznamenat naší chuť hrát a velkou bojovnost, hlavně v obraně, díky které jsme sklízely pár jednoduchých košů, také hra 1V1 se dařila. Všechny hráčky se zapojily do hry s odhodláním a nebáli se útočit. Naše ambice nás nakonec dovedly k výhře 37:35. Dalším větším soupeřem pro nás byl Brandýs, který se vyznamenával špičkovou obranou. V první polovině utkání se jim podařilo nahrabat si body náhodnými koši ze střední vzdálenosti a nám se naopak tolik nedařilo v zakončení a hře 1V1, proto výsledek v poločase byl 19:20 pro Brandýs, ale v druhé polovině se štěstí obrátilo a my dokázaly, hlavně naší spoluprací a převzetím svých rolí, vyhrát 30:24. Toto utkání nás zavedlo k jednoduché výhře nad supicemi v semifinále. V základní tabulce skončili jako neporažený tým a do finále jsme již podruhé musely soupeřit s pražskými tygřicemi. Výsledky v základní tabulce : USK X Jižní supice 56:11, USK X Tygři praha 37:35, USK X MSK polsko 41:19, USK X Brandýs 30:24. Dále gratulujeme Jedné z našich nejmladších hráček, Elišce Vidové, za výhru ve střelecké soutěži. 

Finále proběhlo na hlavní hale euroligového týmu, na královce. Soupeřky byly tentokrát v plné sestavě. Mohli jsme vidět hlavně individuální akce 1V1. Mnohokrát (z naší i soupeřovi strany) zde vznikl u poloviny hřiště souboj o míč. Soupeřky ani my jsme nedokázali v prvních minutách “převzít otěže” a u nás se zakončení moc nedařilo po celou dobu utkání. Tygřice hrály bojovněji a rychleji, tentokrát jsme jim nestačily. Co mohu vyzdvihnout, je úžasná atmosféra jak týmu, tak rodičů. Moc chválím holky, jak k tomuto utkání přistoupily. Nenechaly se zmanipulovat místem, kamerami ani profesionálními rozhodčími a organizací. Několikrát jsme spadly a dokázaly jsme opět vstát. Hra skončila 19:31 pro soupeřky a my si z turnaje odnášíme krásné 2. místo. Po prohře vládla příjemná atmosféra, soupeřkám samozřejmě gratulujeme a těšíme se na další utkání s nimi v pražské soutěži, tentokrát jako tým U12.

26.9.2024 |

Pokračujeme v přípravě na první zápasy

12.9.2024 |

Soustředění nejmladší kategoriie

10.8.2024 |

Soustředění se blíží