Je to doma!

30.4.2024
Hattrick dovršen!

Tak jsme se dočkali, holky U15 završily svoji dominanci v sezóně, kdy nepoznaly porážku, vítězstvím na MČR U15 v Brandýse nad Labem. Mistrovství pro nás nezačalo zrovna šťastně, pro zdravotní komplikace jsme se museli obejít bez Anežky Misíkové, podle statistik celé sezóny naší nejlepší střelkyně, tak byla otázka jak se s tím tým vyrovná a holky to zvládly skvěle.

Naše cesta do finále vedla přes páteční zápas proti SBŠ Ostrava, kdy jsme Ostravu i přes pomalejší rozjezd porazili vysoko 86:46. 

Sobotní semifinále bylo s Hradcem Králové s nímž jsme sehráli předchozí dva roky vždy finálové zápasy. Další negativum, které tým potkalo bylo zranění rozehrávačky Sofii Sovové při rozcvičování, minutu před zahájením utkání, kdy si po srážce se spoluhráčkou pohmoždila koleno a nemohla do zápasu vůbec zasáhnout. I tady se poznala síla týmu, který se nesložil a zamakal i za ni a vlastně pro nás nakonec na mistrovství nejtěsnějším utkání jsme zvládli vyhrát rozdílem 13ti bodů 63:50.

V neděli nás čekalo finále proti Sadské, se kterou jsme sice v sezńě 2x vyhráli, ale jednou rozdílem 3 bodů a jednou rozdílem 18ti bodů, ale oba zápasy jsme byli v kompletní sestavě.

Musím říct, že holky se opravdu řídily taktickými pokyny, že nastanou slabší chvilky v zápase jsme očekávali, ale bylo jich op¨ravdu pomálu. Holky hrály týmově v obraně, v útoku nepanikařily při soupeřově presu, prostě celý tým si zaslouží velkou pochvalu. 

Zvítězili jsme nakonec vysoko 79:53 a po třetí za sebou jsme dokázali získat mistrovský titul. 

Tým je silný, i v sezóně se nám stávalo, že se nějaké hráčce zrovna nedařilo, ale vždy jsme dokázali to, že se dařilo ostatním a tím jsme zápasy zvládli. Holky mají velký potzenciál, ale musí na sobě stále pracovat.

 

Nesmím zapomenout na rodiče, ti nejen na Mistrovství, ale po celou sezónu vytvořili holkám úžasnou fanouškouvskou kulisu, ostatní týmy by mohly závidět. Prostě se to všechno sešlo a nyní všichni cítíme radost, ale i smutek že vlastně jedna etapa končí, ale tak to prostě chodí. Stejně se budeme vídat, já budu holky chodit sledovat na zápasy a fandit jim........................................prostě jedno velůké DÍKY za VŠE.

Lucka Z., Lucka L. a Tumba a nesmím zapomenout na Vendy.