Ve Schiu nevítězíme

22.2.2017
Basketbalistky ZVVZ USK Praha zakončily základní skupinu v Evropské lize porážkou 63:71 na hřišti Schia. Ani třetí prohra v soutěži v řadě nic nezměnila na tom, že české mistryně postoupily ze třetího místa ve skupině do čtvrtfinále, ve kterém se utkají s ruským Orenburgem. Schio si výhrou zajistilo postup ze čtvrtého místa na úkor Montpellieru, který prohrál v Krakově 61:77.

Famila Schio - ZVVZ USK Praha 71:63 (12:18, 15:15, 18:10, 26:20)

Výsledek utkání neměl vliv na postavení USK v tabulce, zápas tak nabídl trenérce ZVVZ USK Praha Natálii Hejkové možnost vyzkoušet si věci, na které v sezoně není tolik prostoru, a také dát větší příležitost hráčkám, které se na hřiště často nedostávají. Hlavní ale bylo pozitivně se naladit na play off.

V první půli se to dařilo a Pražanky měly navrch. Jenže ve třetí čtvrtině se USK příliš nevedlo v útoku a soupeř se dostal do těsného vedení. Ještě dvě minuty před koncem byl rozdíl ve skóre pouhé dva body, ale pak dala dva koše Laura Macchi a USK už neměl odpověď.

Nejlepší střelkyní byla s 20 body domácí Endene Miyem. ZVVZ USK Praha táhly dvě největší hvězdy. Sonja Petrović nasbírala 17 bodů a 12 doskoků (double-double), nová posila české reprezentace Kia Vaughn přidala 18 bodů a devět doskočených míčů. Pražanky celkově vládly pod košem, kde posbíraly o 25 balonů více, jenže doplatily na obrovské množství ztrát (28). Také proměnily jen jedinou ze čtrnácti střel za tři body. Další utkání sehrají hráčky ZVVZ USK Praha 3.3. od 18.00 ve Sportovní hale Královka proti BLK Slavia Praha v rámci ŽBL.