Basketbalistky čeká v Evropské lize vele důležité utkání

14.2.2017
Hráčky ZVVZ USK Praha mají před sebou jedno z nejdůležitějších utkání nejvyšší ženské basketbalové soutěže v Evropě. Čeká je turecký tým Fenerbahce Istanbul. Pražanky na půdě tureckého velkoklubu prohrály o pouhé 4 body. Na domácí půdě, aby si zajistily postup ze druhé pozice, musí vyhrát o 5 bodů. Podaří se to svěřenkyním Natálie Hejkové?

Euroligová základní část se blíží ke svému konci. Hráčky USK čekají poslední dvě kola. Jedno domácí utkání a jedno venkovní. Již zítra se představí pražské mistryně na domácí palubovce proti tureckému klubu z Istanbulu. Pražský celek se utkal s Istanbulem v loňském roce hned dvakrát. Jedno utkání bylo při loňském Final 4, kde hráčky Turecka zvítězily v boji o třetí místo o 4 body, 73:69. V letošní sezóně opět hráčky Fenerbahce dokázaly zdolat ZVVZ USK Praha a to opět o 4 body, tentokrát 75:71 na půdě Fene. Domácí hráčky musí v domácím duelu zvítězit o více než 4 body, aby si zajistily postup ze druhé příčky ze skupiny A. Přijďte podpořit domácí hráčky v cestě za dalším postupem do finálové čtyřky. Utkání začíná od 19.00. Lístky si můžete zakoupit prostřednictvím ticketportal.cz.

A co o zápase řekli trenérka a její asistent Pavel Kubálek?

Natália Hejková: Zápas, který rozhodne o 2. – 3. místě ve skupině a výhodě domácího prostředí pro Play Off. Věřím, že nás nezlomí zodpovědnost, že jsme tohoto soupeře v letošní sezoně ještě neporazili a uvidíme pěkný a uvolněný basketbal."

Pavel Kubálek: „Všichni si velmi dobře uvědomujeme, že dnes jde skoro o „zápas roku“, ale v podstatě jde o druhé místo v naší tabulce a o startovní pozici do Play off. Věříme, že se nám tento zápas povede, že budeme přesně vědět, co hraje soupeř, že se na to připravíme a že se všem našim hráčkám zápas povede. Tyhle všechny důvody povedou k tomu, že věříme, že na konci budeme ti šťastnější.

Jsme si vědomi síly našeho soupeře, víme co hraje, kde má silné stránky. Je to vše o jeho lídrech, především o hráčce, která diktuje v útoku tempo, což je hráčka Quigley. Budeme se snažit zastavit jí i celý útok Fenerbahce a věříme, že za velké podpory fanoušků se nám opravdu povede tento zápas dohrát do úspěšného konce.“